Drama na sudu: Pravosudni policajci Severinu nisu pustili jer nije ponijela osobnu iskaznicu

Na urgiranje suca Domagoja Kurobase ipak su je pustili, a netko od njezinih suradnika naknadno je dostavio osobnu iskaznicu

Pjevačica Severina Kojić (48) u srijedu je u društvu odvjetnika Mate Matića došla na Općinski kazneni sud u Zagrebu povodom jedne od privatnih tužbi za klevetu, koju je protiv nje i njezinog bivšeg odvjetnika Darija Budimira podigao srpski biznismen Milan Popović.


Severina je, kako 24 sata neslužbeno doznaje, zapela na ulazu u sud jer je zaboravila osobnu iskaznicu. Na urgiranje suca Domagoja Kurobase ipak su je pustili, a netko od njezinih suradnika naknadno je dostavio osobnu iskaznicu. Popović je Budimira i Severinu tužio zbog navoda iz jedne od žalbi, koju je Budimir kao njezin pravni zastupnik pisao u njezino ime. U tom postupku on je prvookrivljeni, a ona drugookrivljena jer tužitelj smatra da ih je on napisao jer mu je ona tako rekla.

Postupak se vodi iza zatvorenih vrata. Na ročištu zakazanom za 1. lipnja, koje je bilo predviđeno za eventualno mirenje stranaka došli su Severina i Matić, dok se Milan Popović i njegov pravni zastupnik nisu pojavili. Severina tada nije bila obaviještena o odgodi ročišta. Riječ je o žalbi koju je Budimir pisao nakon što je Općinski građanski sud u Zagrebu 2017. godine u postupku oko izmjene odluke kod kojeg će roditelja živjeti njihov zajednički sin odredio privremenu mjeru kojom oba roditelja, Severina i Milan Popović, sa sinom trebaju provoditi jednako vremena.

Kako je pisao Jutarnji list, u toj je žalbi naveo da je Severina izgubila dijete zbog stresnih okolnosti prouzročenih nizom postupaka kojima je izložena zbog Milanove osvete. Napisao je da je Popović protupravno oduzimao dijete i odbijao ga vratiti majci. U nizu navoda u žalbi stajalo je i da je srbijanski biznismen naručio ilegalno praćenje Severine i njihova zajedničkog sina. Zbog tih navoda Popović je tužio Budimira i Severinu.

Što se tiče njihove bitke oko skrbništva, ni ona nije okončana. Spis je i dalje na Županijskom sudu u Splitu povodom žalbi Severine i njezinih odvjetnika na Presudu sutkinje Tee Golub koja je odlučila da dječak živi s ocem, a majka ga posjećuje. Severini je sud tom presudom oduzeo pravo odlučivanja o zdravlju i obrazovanju sina, prenose 24 sata.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0


Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime