“Došla su tri autobusa navijača iz Splita, dečki nisu nikakve probleme radili. Pomogli su koliko su mogli, svaka im čast”

Žena za njih ima samo riječi hvale, za razliku od Damira Truta


Prije dva dana javnost je bila šokirana izjavom ravnatelja civilne zaštite Damira Truta da su navijači na potresom stradalim područjima – samo smetali. Kako je kazao, navijači su “smetali, glavinjali, pili i tukli se po terenu”.


Razgovarali smo s Andrijanom Radučević iz mjesta Hrastovica koja za navijače ima samo riječi hvale. U njezino mjesto stigla su tri autobusa Torcidaša. I ona sama je šokirana takvom izjavom Damira Truta.

“Došla su tri autobusa navijača iz Splita, dečki nisu nikakve probleme radili. Pomogli su koliko su mogli, svaka im čast”, kazala nam je Andrijana.

“Dečkima svaka čast, penjali su se po krovovima, dodavali crijep, bili na krovu, čistili šutu, rasporedili smo ih svuda po selu, u svaku ulicu su ušli, svima su sve pomogli, ja sam jučer isto ispitivala po selu da vidim šta je bilo, jel bilo kakvih problema. Nikakvih problema nije bilo, ne znam otkud takve izjave”, pojasnila nam je.

Kako nam je ispričala, na njenoj kući stradali su krov i dimnjak, dok je stara garaža srušena skroz. Ima i nešto popucanih zidova po kući.

“Prvu noć smo sinoć spavali u kući, sve ostale noći u autu i pod šatorom. Sinoć smo probali odspavat, ali opet smo letjeli pod štokove, ne prestaje”, kazala nam je sugovornica.

Čini se kako su situaciju spasili upravo pojedinci, među njima i navijači, koji su krenuli pomoći ljudima u nevolji.

“Da nije Facebooka, interneta, poruka preko društvenih mreža, ja mislim da ne bi nama nitko pomogao. Nama nitko od političara nije došao, doduše naše selo nije jako stradalo, samo jedan dio iza crkve, ali nitko nije došao osim ljudi sa Facebooka, kontakti od poznanika”, zaključila je na kraju Andrijana.

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
230
Haha
1
Hagić
30
Hmmm
5
Plač
9
Grrr
5
Molim?
4

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime