Ministar zdravstva Vili Beroš dao je izjavu novinarima nakon sastanka s epidemiolozima, drugim liječnicima, medicinskim sestrama i ravnateljima bolnica i kliničkih centara na kojem su razrađivani scenariji za jesen i borbu s koronavirusom, javlja N1.

Ministar je kazao kako je s predstavnicima liječnika razgovarao o tome što sustav i zdravstvene radnike čeka najesen, kao i potencijalnom testiranju zdravstvenih radnika po povratku s godišnjeg odmora kako bi se spriječilo da virus uđe u zdravstveni sustav.

Što se samog testiranja zdravstvenih radnika tiče ministar kaže sljedeće: “Načelnog stava u ovom trenutku nema. Ono što je potpuno jasno jest da će svaki zdravstveni radnik koji se vraća s godišnjeg odmora sa svojim neposrednim rukovoditeljem proći određeni upitnik i analizu, gdje će navesti koji su to sve elementi koji su suspektni.”

Osvrnuo se i na medijske napise da je bio na druženju na kojem je sudjelovala i Nina Badrić. Pojasnio je cijelu situaciju.

“Kontaktirao sam Nastavni zavod za javno zdravstvo i kolegicu koja je nakon uvida u njihove podatke kazala da Badrić nije zabilježena kao kontakt nakon tog zbivanja na Korčuli 6. kolovoza. Nitko s tog zbivanja nije bio pozitivan. Spominjalo se da je tamo bila i Severina, a to nije bilo točno”, kazao je i nastavio:

“Nina Badrić nigdje nije detektirana kao kontakt, nema određenu mjeru samoizolacije i mislim da nisam osobno bio ugrožen.”

“Ono što stalno promišljamo je kako povećati testiranje. Jučer smo čuli da dolaze novi i daleko pouzdaniji testovi. Razmišljamo i kako pomoći turistima u Hrvatskoj, pa čak i za njih omogućiti testiranje. Nalazimo određene načine kako tome doskočiti”, kazao je ministar i dodao kako sve veći broj poslodavaca želi da se njihovi radnici testiraju prije povratka na posao, javlja N1.

Kako piše Nacional, u posjedu su videosnimke nastupa Nine Badrić 6. kolovoza na otočiću Stupe, na privatnoj proslavi za više od 100 ljudi, među kojima su i Maja Šuput, a zarazio se i sam slavljenik zagrebački odvjetnik Pero Lozica, bivši vaterpolist i poduzetnik. Više uzvanika ima simptome, a fotografije s rođendana uklanjanju se s društvenih mreža, tvrdi Nacional.

Lozica je jedan od istaknutijih, ali i zagonetnijih investitora u razne poslovne projekte na Korčuli. Snimka traje 47 sekundi i snimljena je u vrijeme kada je Nina Badrić izvodila svoj poznati hit ‘Dani i godine’, piše tjednik. U polumraku se nazire nekoliko rasplesanih ljudi u dobrom raspoloženju na terasi Moro Bara na otočiću Stupe. Među njima se nazire i silueta Pere Lozice.

Nacional piše da je Lozica simptome osjetio nekoliko dana nakon proslave. Testirao se, i potkraj prošloga tjedna doznao da je pozitivan, nakon čega je sebi bliske osobe smjestio u samoizolaciju. No, velik broj uzvanika koji su bili izloženi virusu nije se podvrgnuo toj mjeri, a među njima je, prema Nacionalu, i Nina Badrić.

Video Nininog nastupa, koji je objavljen na Instagramu Moro Beach Stupe, možete pogledati ovdje:Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime