DONOSIMO PROGRAM DRUGOG DANA SPLITSKOG FILMSKOG FESTIVALA Bogat program kratkometražnih i dugometražnih filmova

Sigurno će vam se neki od navedenih filmova svidjeti

U ugodnom okruženju, na svježem zraku Ljetnog kina Bačvice, prikazat će se mađarski film FOMO, dugometražni prvijenac mladog redatelja Attile Hartunga.


Tinejdžeru Gergőu i njegovim prijateljima važne su tri stvari: tulumarenje, seks i pratitelji na društvenim mrežama. Jedne večeri na zabavi djevojka Lilla postaje njihova žrtva. Igra izazova otima se kontroli i svijet mladih se zauvijek mijenja.

Attila Hartung rođen je u Mađarskoj 1991. Studirao je filmsku režiju na Akademiji za kazališnu i filmsku umjetnost u Budimpešti, u klasi redateljice Ildikó Enyedi (dobitnice Zlatne kamere u Cannesu, Zlatnog medvjeda i nominacije za Oscar, autorice filmova Moje 20. stoljeće, Tijelo i duša, Priča o mojoj ženi). Nakon nekoliko kratkih filmova nagrađenih na međunarodnim filmskim festivalima (Varšava, San Diego, Cluj, Peking, Lille), 2019. je snimio svoj dugometražni prvijenac FOMO.

U kinoteci Zlatna vrata, s početkom u 18.45 sati, prikazat će se program zanimljivih kratkometražnih filmova  iz  međunarodne konkurencije.

Program kinoteke Zlatna vrata za petak 11. rujna 2020.: Saulius Baradinskas: ZLATNE MINUTE, Kimberly Burleigh: LJUBOMORA , Karel Doing: FIKTOGRAFIJA, MJ Kim: JUICY GIRL, Chen-Wen Lo: OVDJE SMO TEK PRIVREMENO DUHOVI, GHOSTS, Piotr Milczarek: KIŠA, Ankit Poudel: SONG OF CLOUDS i Rafael: UNTITLED#1.

Ovi filmovi su iz međunarodne konkurencije i svi su kratkometražni.
Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime