Danas je u Primoštenu na simboličan način otvorena uređena postaja MUP-a Primošten. Općinski načelnik Stipe Petrina, uz prisutnost načelnika PU šibensko-kninske Ivice Kostanića, predstavnika MUP-a i izvođača radova, sudjelovao je u službenom otvorenju renovirane zgrade Policijske ispostave u Primoštenu.

MUP je u travnju Općini Primošten uputio zamolbu za donaciju u svrhu financiranja troškova uređenja zgrade koja se nalazi na adresi Crnica 25 u Primoštenu. Općina je zaključila da je zahtjev opravdan budući je derutna zgrada vapila za uređenjem i renoviranjem, ne samo zato što je narušavala izgled centra, već i zbog jako loših uvjeta rada za službenike MUP-a.

U Općini su naveli da im je prioritetan interes građana i gostiju, pa su prihvatili zamolbu i donirali MUP-u 168.368,75 kuna, sve na ime pokrivanja troškova vanjskog i unutarnjeg uređenja zgrade. Opremanje ispostave namještajem preuzelo je samo ministarstvo. Ukupna vrijednost radova utvrđena je u visini 195.868,75 kuna

Podsjetimo, Općini Primošten ovo nije prvi put da pomaže MUP-u. Prije 15-ak godina općina je za istu ispostavu donirala klimatizacijske uređaje, a ranije je općina PU ŠBK donirala i računala.