Domovinski pokret Podstrana: Načelniče, omogućite građanima uvid u trošenje proračunskog novca

"Građani Podstrane imaju pravo znati za svaku kunu koja se iz njihova proračuna isplaćuje fizičkim i pravnim osobama."


Domovinski pokret Podstrana oglasio se priopćenjem vezanim uz trošenje proračunskog novca Općine.


Priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Ovim putem tražimo od načelnika Općine i vladajuće većine u općinskom Vijeću da hitno omoguće svim građanima uvid u trošenje proračunskog novca u realnom vremenu. Građani Podstrane imaju pravo znati za svaku kunu koja se iz njihova proračuna isplaćuje fizičkim i pravnim osobama.

Posebno imaju pravo znati koliko općinska uprava troši proračunskog novca na službena putovanja, održavanje voznog parka i hladni pogon. Ovaj zahtjev nije nikakav presedan, aplikacije koje u realnom vremenu građanima omogućuju uvid u raspolaganje proračunskim novcem odavno ima niz gradova u Hrvatskoj. Bjelovar je bio prvi grad koji je to omogućio svojim građanima. Općinski proračun nije neki imaginarni novac na nekom imaginarnom računu, to je novac svih nas koji živimo na području Podstrane i koji doprinosimo njegovu punjenju.

Transparentnost u upravljanju općinskim financijama dio je kulture demokracije koja ne smije biti nikakva revolucionarna misao već standard u 21. stoljeću. Stoga ovim putem pozivamo načelnika da pod hitno, po uzoru na druge gradove i općine, pokrene aplikaciju kojom će građani moći pratiti upravljanje općinskom riznicom. Ukoliko mu treba pomoć za to, ukoliko ne zna kako to odraditi, stojimo mu na raspolaganju!”

Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
2
Hagić
7
Hmmm
1
Plač
0
Grrr
1
Molim?
1Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime