Hajduk je u 17. kolu HT Prve lige na Poljudu odmjerio snage s Istrom. Bijeli nisu imali mnogo vremena za tugovanje nakon četvrtfinalnog poraza u Kupu od Osijeka. Trener Siniša Oreščanin na teren je izveo sljedeću jedanaestoricu: Posavec, Juranović, Ismajli, Vučur, Fomitschow, Nejašmić, Palaversa, Caktaš, Jradi, Jairo, Gyurcso.

Hajduk je u utakmicu ušao agilnije, al bez većih prilika. Prva je obrambena intervencija bila Ismajlijeva ispred Fuentesa. Hajduk je pokušao zaprijetiti iz kornera, ali Vučurov je udarac glavom bio previsok. U 19. su minuti i Jradi i Caktaš propustili prilike zbog loše kontrole lopte. U 23. minuti Gyurcso je ubacio loptu u peterac, no Rubić je pravovremeno reaigrao ispred Jaira.

Deset minuta kasnije Istra je zaprijetila, no Fuentesovu je loptu Ismajli izbacio iz peterca. I u 38. je isti igrač spasio Hajduk od opasne kontre, a u stopostotnoj bi se šansi opet našao Fuentes. Minutu kasnije Čondrić je intervenirao ispred Jaira, a u 40. je Hajduk imao najveću priliku poluvremena. Juranović je iz prve odlično vratio loptu na 10 metara, no Caktašev je slabašni udarac blokiran. S 0:0 i nimalo sjajnim dojmovima momčadi su otišle na poluvrijeme.

Već u šestoj minuti nastavka Istra je povela. Traore je pucao iskosa s 10 metara, a Posavec odbio, samo do sveprisutnog Fuentesa koji je postavio 0:1. Na sljedeći ubačaj Traorea Rodriguez je izbliza pucao glavom, no Posavec je spasio Bijele. Oreščanin je potom umjesto Ivanovskog i Palaverse uveo Gyurcsa i Hamzu.

U 68. minuti Hajduk je nakon opće gužve u petercu izjednačio. Lopta je nakon kornera došla do Ivanovskoga koji je glavom pogodio gredu, no na odbijanac je natrčao Vučur i postavio 1-1. U 72. minuti još je jedan odbijanac mogao biti opasan po Istru, no Jradijev je udarac izbliza bio ispod razine i debelo iznad grede.

U 74. minuti nakon prekršaja nad Jradijem sudac Mlakar pokazuje na bijelu točku, a Caktaš ne propušta realizirati jedanaesterac i preokreće na 2-1. Tri minute kasnije Hamza sjajno reagira pred Traoreom koji je ostao sam na drugoj stativi i izbija loptu u korner. 84. minuta označila je kraj svake nade za Istru. Caktaš je dodao loptu Jairu, a on nesebično asistirao Ivanovskome koji izbliza zabija za 3-1. U 88. je minuti slična lopta stigla na 10-ak metara do Jaira, ali on je loše pucao. To je ujedno bila i posljednja velika prilika na utakmici.

Hajduk je konačno pokazao malo karaktera i vratio se iz rezultatskog zaostatka, što će im svakako dobro doći kao motivacija prije nadolazećeg najvećeg hrvatskog derbija s Dinamom.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime