Trogir ima razloga za zadovoljstvo. Ove godine, na glavni gradski trg 8. prosinca bit će postavljene četiri adventske kućice što će označiti početak prvog božićnog sajma u ovom gradu. Uz ponudu na samim kućicama, jutarnji sati bit će namijenjeni djeci, popodne će se održavati radionice, a večernji sati donose dobru zabavu uz koncerte.

Trogirski gradonačelnik Ante Bilić za Dalmacija Danas opisuje kako će izgledati prvi božićni sajam u Trogiru:

– Ove godine po prvi put se u Trogiru organizira “Advent” s popularnim kućicama koje će biti smještene na glavnom trgu. Postavit ćemo četiri kućice. Grad će biti bogato okićen, naravno sve iz kvalitetan zabavni i glazbeni program. Planiramo sedam koncerata od 8. prosinca do blagdana Tri kralja.

Na javni natječaj za kućice javilo se 6 ponuditelja. Početna cijena je premašena u znatnom iznosu i vjerujem da će se i sami ugostitelji potruditi sa sadržajan program – kaže nam Bilić.

Besplatan parking

Trogirane će obradovati i gradonačelnikova najava besplatnog parkinga na gradskim parkiralištima:

– Za vrijeme trajanja Adventa, osigurat ćemo besplatan parking na svim gradskim parkiralištima. Isto tako, nakon dugo vremena u Trogir ćemo dovesti i lunapark tako da i najmlađi mogu biti zadovoljni. Imat ćemo i dnevne i večernje programe, a sve u cilju da nam dođe na samo puno Trogirani nego i gostiju iz drugih krajeva.Predviđeno radno vrijeme božićnih kućica bit će do ponoći, a kada budu koncerti onda ćemo produžiti do 2 sata. Naravno, neće biti moguće puštati narodnu glazbu, dominirat će zabavna, pop glazba i božićne pjesme – pojašnjava nam Bilić i dodaje da će posjetitelji za vrijeme božićnog sajma uživo moći čuti izvođače poput Sandija, De Tour, a petnaestog će koncertna događanja otvoriti Luka Nižetić.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0