Dobila koronu tjedan dana nakon cijepljenja, stručnjaci objasnili zašto

Počela je osjećati manje simptome, uključujući groznicu, bolove u mišićima i umor. Njen test na korona virus oko Božića je bio pozitivan


Slučaj medicinske sestre iz San Diega, koja je tjedan dana nakon što je dobila prvu dozu Pfizerovog cjepiva protiv Covid-19 ipak oboljela, koji je završio u medijima i proširio se društvenim mrežama, izazivajući zabrinutost, za stručnjake nije ništa neočekivano.


Naime, oni ističu kako za to da cjepivo prodjeluje treba proći nekoliko tjedana od cijepljenja.

– Izvještaji o tome da polucijepljena osoba ima Covid-19 su kao da netko kaže da je netko izašao van usred kišne oluje bez kišobrana i smočio se – kaže dr. Taison Bell, liječnik za intenzivnu njegu sa Sveučilišta Virginia. On je jedan od liječnika koji je prvu dozu cjepiva primio još 15. prosinca, a uskoro će dobiti i drugu injekciju.

Medicinska sestra iz Kalifornije, u medijima identificirana kao Matthew W. (45), prema izvješću ABC10 News primila je prvu dozu Pfizerovog cjepiva 18. prosinca. Šest dana kasnije, počela je osjećati manje simptome, uključujući groznicu, bolove u mišićima i umor. Njen test na korona virus oko Božića je bio pozitivan.

Činjenica da se netko razbolio prije nego je drugi puta procijepljen ne bi smjela potkopati vjeru u Pfizerovo cjepivo koje je u kasnijim fazama kliničkog ispitivanja davalo brze rezultate, tvrde stručnjaci, javlja poslovni.hr.

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
2
Hagić
3
Hmmm
16
Plač
5
Grrr
7
Molim?
9

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime