Da svaka ljudska nesavršenost može postati blagoslov pokazala je lutkarska predstava „Govorna mana“ u organizaciji Caritasa Nadbiskupije Split.

Ova božićna predstava održala se u srijedu, 19. prosinca 2018. godine u velikoj dvorani Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Splitu. Više od stotinjak djece, u pratnji svojih roditelja, pratilo je poruku protagonista Joze i Pjera. Jozo je mladić kojemu nedostaje igranje po ulicama u djetinjstvu, koje su danas zamijenile video igrice i mobiteli. U svom i dalje razigranom duhu odluči to promijeniti, ali se u njegov naum upleo Zmaj. Izrugujući Jozinu govornu manu, koja u prenesenom značenju predstavlja svaki ljudski nedostatak, na kratko uspjeva pokolebati Jozu. No, njegov prijatelj Pjer podsjeća ga da premda čovjek nije savršen njegova djela mogu biti savršena.

Ohrabljeni Jozo na koncu je prisutnima poručio: „Ja, Jozo, želim vam najsretniji Božić ikad! A za mene to znači ovo: biti u miru s najbližima, pokloniti oprost neprijateljima, odmotati osmijeh tužnima, zapakirati sebičnost u zaključanu kutiju i primiti Isusa koji se želi roditi u našim srcima.“

Nakon predstave djelatnici Dječjeg Caritasa „Dječji osmijeh“ udijelili su djeci prigodne božićne poklone na radost svih prisutnih.

Ovom prigodom Caritas Nadbiskupije Split zahvalio je svim donatorima i volonterima koji su pripomogli u kupnji i pripremi božićnih poklona: dječji vrtići Miki, Švrćo, Dobri i Palčić, osnovna škola Kraljice Jelene, Solin, područna škola Kučine, komercijalno-trgovačka škola Split te I. gimnazija Split. Dio poklona kupljen je prikupljenim sredstvima s božićnog štanda postavljenog u nedjelju, 16. prosinca na dan Nedjelje Caritasa.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime