Dječja psihologinja iz Splita nudi psihološku pomoć: Zvali smo Crveni križ u Glini i samo su rekli – Trebate nam, dođite

"Mi smo u psihološkom smislu već dobro načeti. Živimo godinu dana skoro uz koronavirus. pa potres..."


Nakon što je Petrinju, Sisak i okolicu pogodio žestok potres koji je prouzročio veliku materijalnu štetu i uzeo sedam života, nije trebalo dugo da se cijela Hrvatska ujedini i krene s prikupljanjem pomoći za to područje.


Da treba pomoći, osjetila je i dječja psihologica iz Splita Žana Pavlović koja je pomoć ponudila na društvenim mrežama.

Dragi ljudi, ako netko s podrucja potresa treba psiholosku podrsku vezano za dijete, sebe ili obitelj, neka se javi.
Ciniti dobro u ovom besmislu jedino ima smisla.💗

Objavljuje Žana Pavlović, dječji psihologUtorak, 29. prosinca 2020.

U razgovoru za RTL.hr, Pavlović je rekla da se na ovo odlučila motivirana ljudskom i profesionalnom potrebom da pomogne na način na koji može najbolje pomoći.

“Sigurno ima majki i djece koja su uplašena, kojima treba jedan jednostavan razgovor. To im može puno značiti u ovim situacijama”, kazala je i dodala:

“Već su mi se javljali, na različite načine, preko Facebook stranice, Watsappa, Vibera. Od majki koje danas moraju raditi, a ne smiju ostaviti djecu doma, do djece koja na svaki trzaj misle da će se potres opet dogoditi i koji su zabrinuti za roditelje”, govori.

Na pitanje koliko će ovo sve ostaviti psihičke posljedice na sve nas, a najviše na ljude koji su najgore pogođeni potresom, kaže:

“Mi smo u psihološkom smislu već dobro načeti. Živimo godinu dana skoro uz koronavirus. pa potres… Mentalno zdravlje nam je ugroženo, trebamo naći snage da pomognemo jedni drugima”, jasno će.

“Kolege iz Splita se organiziraju da odemo gore gdje je potres najviše udario… Zvali smo Crveni križ u Glini i žena nam je rekla samo tri riječi: Trebate nam, dođite”, kazala je na kraju razgovora za RTL.hr Žana Pavlović.

 

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
1
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime