U Splitu pronađena brutalno pretučena kujica: Evo kako joj možete pomoći

Ako vidite da netko zlostavlja životinju ili naiđete na ozlijeđenu životinju, pomozite joj, nemojte samo okrenuti glavu

U utorak su volonterke Josipa Podrug i Verica Vlku objavile fotografije koje su zgrozile javnost. Naime, tromjesečno štene, koje su po dojavi građana pronašle na Katalinića brigu je imalo ozbiljne ozljede glave i stražnjih nogu, najvjerojatnije nastale od čovjekove ruke.


– Čovjek koji je šetao s djetetom je našao ozlijeđenog psića i za razliku od nekih drugih građana, nije okrenuo glavu, već potražio pomoć. Odmah smo vidjele ranu na glavi i da nešto nije u redu s nogicama, ali tek kod veterinara smo shvatile ozbiljnost ozljeda. – kaže Verica Vlku.

“Unatoč velikoj boli, ona i dalje maše repom”

Tromjesečna ženkica koju su nazvale Kira je imala višestruke prijelome stražnjih nogu, a nakon čišćenja rane na glavi su otkrili da joj nedostaje komadić lubanje. Žalosti saznanje da su rane stare nekoliko dana, što znači da je psić trpio velike bolove, čekajući da naiđe netko tko će mu pomoći.

– Teško je opisati emocije koje te obuzmu u tim trenucima, a sigurno su poznate mnogim volonterima. Izmiješaju se nemoć, tuga, bijes i sreća što je pronađena, ali kad te pogledaju te male okice i kad trpeći svu tu bol svejedno maše repom, sve drugo je nevažno i za nju bi napravio sve. – kaže Verica i nastavlja:

– Kira je primila terapiju, a sad ćemo gurati dalje, srediti glavicu, ojačat je, nakon čega je čekaju operacije. Najbitnije je da nije sama.

“Zajedno možemo puno toga napraviti”

Upitali smo Vericu kako zainteresirani građani mogu pomoći Kiri, ali i drugim životinjama u nevolji.


– Najbitnije je da se oni koji imaju kućne ljubimce, brinu za njih, da ih ne ostavljaju, ali i da ih steriliziraju ili kastriraju, kako bi bilo manje napuštenih životinja. Oni koji ne vole životinje, ne moraju ih voljeti, ali neka ih ne maltretiraju. Pozivam i sve one koji to mogu da pruže privremeni smještaj ukoliko im to mogućnosti dozvoljavaju. Ako ne, neka podijele oglase volontera i udruga ili se uključe na način na koji mogu. – kaže Verica i dodaje kako se može jako puno napraviti, kad bi se svi zajedno samo malo potrudili, ali teško je boriti se sam.

Ni u borbi za Kiru, kaže, ne bi uspjele same. Srećom uvijek se nađe dobrih ljudi spremnih pomoći. Ukoliko imate volje i mogućnosti pomoći Kiri na bilo koji način, javite se Verici Vlku na broj 095 722 2381 ili Josipi Podrug na broj 095 393 0661.Ne bi ni trebalo napominjati, ali ako vidite da netko zlostavlja životinju ili naiđete na ozlijeđenu životinju, pomozite joj, nemojte samo okrenuti glavu.

 

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=688598591331266&id=100005433946222″ bottom=”30″]

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0