Nevjerojatnu situaciju na US Openu priuštio je sebi srpski tenisač Novak Đoković. Izbačen je s turnira za vrijeme prvog seta meča protiv španjolskog tenisača Pabla Carrena-Buste.

Za vrijeme meča protiv Španjolca Carenna-Buste, Đoković je udario jednu lopticu sa strane koja je pogodila linijsku sutkinju koja se potom pala na pod, a izgledalo je kao da ima problema s disanjem.

Ona je potom pala na tlo i izgledalo je kao da ima poteškoća sa disanjem.

Kako se moglo vidjeti na snimkama, sutkinju je loptica pogodila ravno u glavu, a srpski tenisač je zbog toga diskvalificiran.

Svijet tenisa pamti meč iz 1983. u kojem je tada 17-godišnji Stefan Edberg lopticom pogodio linijskog suca Richarda Wetheima u prepone. Bilo je to juniorsko finale US Opena.

Wertheim je izgubio ravnotežu pokušavajući izbjeći loptu, pa je prilikom udara pao unatrag i udario glavom u teren. Preminuo je u bolnici tjedan dana kasnije od subduralnog hematoma.

Sucu je koban bio udarac u glavu, a ne ozljeda prepona, ali ipak, Edberg je bio toliko potresen da je tada ozbiljno razmišljao o prekidu teniske karijere. Srećom, to nije napravio te je postao prvi reket svijeta 1990.

Od tada je uvedeno pravilo da linijski suci više ne sjede na stolcima.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime