Dirljiv Rađin oproštaj od “Inžinjera Duje”: “Tako dobar lik, normalan i topao da se zaljubiš u njega odma’. Tvoja legenda ostaje besmrtna”

"Svima nama koji živimo Hajduk umra je lik koji je tako dobro odigra ulogu osnivača kluba. Tu je zacementira svoju legendu u mojoj glavi"


Odlazak legendarnog glumca Mustafe Nadarevića rastužio je mnoge. Povodom njegovog odlaska oglasio se čak i službeni Hajduk, a nedugo zatim napravio je to legendarni splitski košarkaš Dino Rađa.


“Umra je Inžinjer Duje. Naravno da je umra Mustafa Nadarević, ali svima nama koji živimo Hajduk umra je lik koji je tako dobro odigra ulogu osnivača kluba. Tu je zacementira svoju legendu u mojoj glavi. Moga je sto Izeta odglumit i ko zna šta još, ali inžinjer Duje je unikatna uloga vridna zlata. Uz to san ga ima priliku upoznat. Tako dobar lik, normalan i topao da se zaljubiš u njega odma. Počivaj u miru a tvoja legenda ostaje besmrtna. Eben ti ovu godinu. Aj završi više”, napisao je Rađa.

Navijačima Hajduka Nadarević je sigurno najviše ostao u sjećanju po ulozi iz Velog mista.
Rađa je na Facebooku podijelio i fotografiju na kojoj je u društvu slavnog glumca.

Podsjetimo, Nadarević je preminuo nakon duge i teške bolesti u 78. godini života, a sportski fanovi te posebno navijači Hajduka će ga se najviše sjećati po ulozi inženjera Duje u seriji Velo misto autora Miljenka Smoje.

Nadarević je u jednoj ulozi utjelovio dva lika, braću Fabjana i Luku Kaliternu. Fabjan Kaliterna je bio jedan od osnivača Hajduka i poznati arhitekt, dok je Luka bio jedan od prvih vratara Hajduka.

Moja reakcija na članak je...
Vau
2
Haha
0
Hagić
1
Hmmm
0
Plač
25
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime