DIO STANARA KILE OGORČEN: “Grad svoje pogreške rješava preko naše parcele. To je nedopustivo”

"Najgore je to što suvlasnike nitko nije obavijestio o navedenim radnjama i radovima - poručuju ogorčeni stanari


Stanari privatne zgrade u splitskom naselju Kila u ulici Vrboran požalili su nam se da su ostali uskraćeni za dio privatnog zemljišta (zelene površine), jer kako kažu, Grad Split svoje greške ispravlja preko njihovih leđa.


Naime, zgrada na spomenutoj adresi jedina je privatna parcela na lokaciji POS naselja na Kili. Kako nam stanari tvrde, izgradnjom ceste Kila 1 isti su izgubili vatrogasni pristup s jugozapadne strane, a taj isti pristup Grad mislim graditi na privatnoj parceli.

– Problem je naveden još u prosincu 2019. godine. Rečeno nam je da ne treba vatrogasni pristup te da će se navedeni neboder osiguravati s ceste. Otkrivaju nam da je isti udaljen oko sedam nebodera – kazuju nam stanari.

“Vatrogasni pristup preko privatne parcele?”

Međutim, oni tvrde da su vatrogasci odbili to rješenje i predložili novo, i to preko njihove privatne parcele. Grad Split je to odobrio, ali prije toga nije riješio imovinsko-pravne odnose.

– Time će doći do smanjenja zelenih površina koje su propisanih planskom dokumentacijom. Najgore je to što suvlasnike nitko nije obavijestio o navedenim radnjama i radovima – poručuju stanari te nadodaju:– Zbog greške u projektiranju prometnice i dobivanja pravomoćne građevinske dozvole za istu prometnicu, Grad Split i projektant ceste svoje pogreške rješavaju preko privatne parcele bez obavještavanja suvlasnika iste parcele – podvukli su iz Grada nakon našeg upita.Sukladno navodima stanara, poslali smo upit institucijama Grada Splita.

Kazuju nam da je uz zgradu Vrboran 23 trenutno aktivno gradilište prometnice Put Vrborana – dionica 2, koje se bliži i završetku. U nastavku su napomenuli da će izgradnjom ove prometnice napraviti i vatrogasni prilaz do navedenog objekta, ali isti će biti na drugoj lokaciji.

“Ova dva projekta izvode se obrnutim redoslijedom”

– Treba napomenuti da je projekt prometnice nastao prije projekta stambenog objekta i uređenja njegove čestice, te je u projektu stambene zgrade trebala biti poštivana kota prometnice koja je već bila poznata i trebalo se tada prilagoditi toj koti – kazuju iz Grada te nadodaju:

– Ova dva projekta (stambena zgrada i prometnica) izvode se obrnutim redoslijedom od redoslijeda projektiranja, te se stoga i pojavila potreba da se vatrogasni prilaz napravi s druge strane. Navedenoj zgradi omogućit će se prilaz do predmetne operativne površine za rad vatrogasnih vozila prema zapisniku Javne vatrogasne postrojbe po kojemu će Grad Split postupiti – podvukli su iz Grada Splita.

U nastavku su nam rekli da će se vatrogasni prilaz ostvariti priključkom sa sjeverne strane zgrade uz ostvarenje mjera i radnji koje se traže zapisnikom Javne vatrogasne postrojbe Split, jasno su nam odgovorili iz Grada.

Moja reakcija na članak je...
Vau
5
Haha
18
Hagić
2
Hmmm
3
Plač
1
Grrr
24
Molim?
12

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime