1. kolo HT Prve lige donijelo je najveći hrvatski nogometni derbi između Hajduka i Dinama. Plavi su u ovome ogledu domaćini, a Hajduk je stigao predvođen trenerom Oreščaninom i novim kapetanom, mladim Domagojem Bradarićem. Glavni je sudac Ivan Bebek. Sastavi su sljedeći:

Dinamo: Livaković, Dilaver, Theophile, Perić, Musa, Šitum, Gojak, Olmo, Kadzior, Moro, Petković.

Hajduk: Posavec, Mikulić, Hamza, Nejašmić, Caktaš, Delić, Jairo, Vučur, Tudor, Bradarić, Jradi.

Dinamo je bolje ušao u utakmicu, u prvoj je minuti Petković pokušao nakon ubačaja Gojaka, ali pored gola. Delić nije uspio dobro reagirati na Tudorov ubačaj u 7. minuti. Tudor je dvije minute kasnije zaradio žuti karton nakon prekršaja nad Olmom, a Dinamo je u nekoliko navrata imao slobodan udarac iskosa s lijeve strane, no nijedan nije bio osobito opasan po Posavčev gol.

U 16. je minuti Jradi uputio odlično loptu prema Deliću, no on je bilo u zaleđu. Jairo je u 19. minuti u više navrata bio guran i vučen za dres, no Bebek je odlučio puštati prednost. Musa je s nekoliko minuta zakašnjenja dobio već ranije zasluženi žuti karton. U 29. minuti Posavec je obranio nemoguće: Dinamova je lopta neshvatljivo prošla dvojicu hajdukovaca i stigla do Gojaka koji se našao jedan na jedan s Posavcem, no Hajdukov je golman taj udarac obranio nogom.

U 35. minuti sjajan solo-prodor Jaira, prošao je trojicu čuvara i iskosa ušao u Dinamov šesnaesterac, no udarac je išao direktno u Livakovića. Caktaš je u 38. povukao kontru, Jairo dodao Bradariću, no Hamza nije uspio prihvatiti njegovu loptu pa je dobra akcija propala. Usprokos nedostatku golova u prvome poluvremenu, dojam nije bio loš, a prilika je bilo s obje strane.

Dinamo je u nastavak ušao slobodnjakom iz snova. Kadziorov je udarac bio savršeno precizan, u donji lijevi kut Posavčeva gola za vodstvo domaćina 1-0. Uskoro su uslijedile prve izmjene, Palaversa umjesto Jradija, Teklić umjesto Caktaša, a Gyurcso je zamijenio Jaira. Dinamo je bio bolji u drugome poluvremenu (koje je u cijelosti bilo nezanimljivije od prvoga), nakon vodstva pokušao je još Olmo u 60. minuti, preko gola, zatim i Petković škaricama, no Posavec je obranio.U 80. je minuti Hajduk pokušao ubačajem Gyurcsa iz slobodna udarca, ali Olmo je to očistio. Teklić je minutu kasnije izborio sjajnu priliku, Moro je potpuno ispao iz obrane, a mladi je hajdukovac s 14 metara šutirao ravno u Livakovića. Zatim je Gavranović pokušao s vrha šesnaesterca, ali Posavec je bio koncentriran. Kakvo-takvo buđenje Bijelih stiglo je prekasno, do kraja većih prilika nije bilo, a Dinamo je iz najvećeg domaćeg derbija izišao sa sva tri boda.

 Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime