DI-GO KVASAC PRESTAJE SE PROIZVODITI U HRVATSKOJ Bez posla ostaje 60 ljudi

Tvrtka prestaje proizvoditi svježi kvasac u tvornici u Prigorju Brdovečkom i prenosi proizvodnju svježeg kvasca u sestrinske tvrtke u zemljama EU

Tvrtka Kvasac iz Prigorja Brdovečkog više neće proizvoditi kockice kvasca u Hrvatskoj. Bez posla će ostati 60 ljudi, dok će se zadržati njih 88, piše vijesti.rtl.hr.


– Značajnom promjenom tržišnih uvjeta poslovanja u regiji, tvrtka Kvasac namjerava restrukturirati svoje poslovanje u Hrvatskoj. U tom će procesu tvrtka prestati proizvoditi svježi kvasac u tvornici u Prigorju Brdovečkom i prenijeti proizvodnju svježeg kvasca u sestrinske tvrtke u zemljama EU – obznanila je tvrtka u prioćenju, navodeći razloge takve odluke.

– Ulaskom Hrvatske u EU, primijenjene su carinske pristojbe za neka tržišta jugoistočne Europe. Pritom je značajno povećan uvoz zamrznutih pekarskih proizvoda na lokalno tržište, što je uzrokovalo stalno smanjenje volumena prodaje. Kvasac dodatno snosi visoke fiksne troškove proizvodnje zbog smanjenja proizvodnje, u usporedbi s ostalim tvornicama svježih kvasaca u regiji. Slijedom toga, tvrtka prilagođava svoje poslovanje kako bi adekvatno odgovorila na nove izazove i održala tržišnu prisutnost.

Restrukturiranje tvrtke uključuje smanjenje broja zaposlenika tijekom 2018. godine. Proces će se provoditi sukladno zakonima, kolektivnim ugovorima i u koordinaciji sa sindikatima. Tvrtka očekuje da će zadržati 88 zaposlenika, a 60 njih će ući u program.

– Tvrtka će uložiti maksimalne napore kako bi osigurala atraktivne otpremnine, odgovarajuću podršku za prekvalifikaciju otpuštenih zaposlenika, program njihove pripreme za traženje drugih radnih mjesta, te dodatni socijalni program za najviše pogođene zaposlenike – izjavio je Martin Halusek, direktor tvrtke Kvasac.

– Kvasac će nastaviti proizvoditi i dalje razvijati pekarske dodatke te pakirati suhi kvasac zadržavajući snažnu komercijalnu prisutnost u distribucijskim aktivnostima na svim svojim tržištima. Kvasac namjerava ostati najbolji partner svojim poslovnim partnerima i nastavlja svoje poslovanje pouzdanog i traženog dobavljača svježeg kvasca na hrvatskim i ostalim tržištima jugoistočne Europe. Ova promjena u poslovanju osigurat će dugoročnu stabilnu i konkurentnu ponudu svježeg kvasca, kao i najvišu kvalitetu proizvoda. Dugoročno, Kvasac planira usmjeriti svoja ulaganja u proširenje proizvodnje pekarskih dodataka, s ciljem da osigura snažniji položaj u ovom tržišnom segmentu – obznanili su iz tvrtke, piše vijesti.rtl.hr.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0