Detalji voznog parka u Plenkovićevoj Vladi

Ukupna vrijednost nabave 1511 vozila je oko 212 milijuna kuna

U mandatu Vlade Andreja Plenkovića ugovoren je ili pokrenut postupak za nabavu 1511 vozila preko Središnjeg državnog ureda za središnju javnu nabavu i Ministarstva unutarnjih poslova.


Ukupna vrijednost te nabave je oko 212 milijuna kuna, no ona može biti i manja ako se u postupku javnog nadmetanja postigne niža cijena od procijenjene vrijednosti, što se obično i dogodi. Prosječna cijena nabave jednog vozila je oko 140.000 kuna, piše Večernji list.

Država je na sedam javnih nadmetanja za kupnju ili nabavu motornih vozila operativnim ili financijskim leasingom u posljednjih godinu i pol kupila ili krenula u kupnju luksuznih i oklopljenih limuzina, terenaca, kombija, policijskih automobila i motocikala, presretača, teretnih vozila, mopeda…

Posljednji državni natječaj za motorna vozila raspisan je ovaj tjedan, a Središnji državni ured njime kupuje 312 vozila za 14 državnih institucija, od ministarstava, centara za socijalnu skrb do ureda državne uprave.

Početkom veljače je pak Središnji državni ured objavio za potrebe Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva obrane nadmetanje za nabavu puno skupocjenijih vozila, ukupno njih 62.

Operativnim leasingom ta dva ministarstva tako nabavljaju 10 limuzina visoke klase, 36 limuzina visoke srednje klase, osam automobila srednje klase te osam terenaca. Procijenjena vrijednost te nabave je 30,2 milijuna kuna. U isto vrijeme objavljen je i natječaj za nabavu financijskim leasingom 29 kombija za prijevoz osoba, tereta i pasa. Država planira za tu nabavu izdvojiti 12,3 milijuna kuna.


Prošle godine Središnji državni ured krenuo je u nabavu 302 motorna vozila za razne državne institucije, a radi se o teretnim vozilima, kombijima, automobilima, terencima…

Početkom ove godine država je kupila 78 motornih vozila u sklopu nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, i to 26 policijskih automobila za nadzor brzine – presretača, 15 kombiniranih automobila za očevide prometnih nesreća, dva laka dostavna vozila s vagom te 35 ophodnih motocikala. Ukupna vrijednsot te kupnje je 23,8 milijuna kuna.Gotovo polovica od ukupno 1511 vozila koja su nabavljena ili su u postupku nabave za ove Vlade otpada na policijske automobile niže srednje klase, piše Večernji list.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0