Nakon tjedna međunarodnih natjecanja u kojem je Mertojak ponovo osvojio titulu europskih prvaka pobjedom na XXXI EUROPA POKALU u Varaždinu, utakmicama 4. kola nastavljeno je prvenstvo RH u klasičnom kuglanju.

Vodeći Mertojak je kao domaćin dočekao trenutno trećeplasiranu ekipu Grmoščice iz Zagreba, koja je u prethodnom kolu sa visokih 6:2 nadigrala prošlogodišnjeg prvaka Zaprešića, pa se očekivala još jedna napeta utakmica u kuglani Poljud.

Međutim, već u prvom bloku nakon nastupa tri igrača, Mertojak je razrješio sve dileme oko pobjedničke ekipe, sigurnim vodstvom od 3:0 i 164 čunja razlike u svoju korist. Bila je to još jedna demonstracija moći igrača sa Mertojaka, Ivan Totić je sa visokih 3:1 (647:591) pobijedio Tomislava Kerhina, pridružio mu se Hrvoje Marinović, koji je sa 4:0 (645:553) nadvisio Željka Biloša. Ovaj put je i Denis Delić pokazao postupni povratak u visoku formu sa 2:2 (611:594) protiv iskusnog Vladimira Galjanića.

U zadnjem bloku bio je dovoljan samo jedan bod za konačnu visoku pobjedu, a što je standardni Andrej Kovač 3,5:0,5 (600:565) sa lakoćom odradio. Nikola Muše, koji u zadnje vrijeme dobija ekipni zadatak borbe sa najboljim protivničkim igračima, održao je potrebnu razliku, 1:3 (620:635) protiv izvanrednog Damira Fučkara, dok je u srazu mladih igrača Mihael Grivičić pokazao da mu treba još vremena do povratka u nekadašnju formu, ali da je na dobrom putu, 2:2 (566:611) protiv Milana Uzelca.

Mertojak je sa dva nova boda čvrsto zasjeo na prvo mjesto tablice, no pravo iskušenje čeka ga slijedeće kolo kad se gostuje u Zagrebu kod ekipe Medvešćaka, proslavljenog bivšeg trostrukog svjetskog prvaka Nikole Dragaša, koju Mertojak do sada nije uspijevao pobijediti ni kod kuće ni u gostima.Je li došlo vrijeme da se “crna mačka” ukloni sa puta osvajanja titule prvaka?Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime