U dramatičnoj završnici derbija drugog kola prve hrvatske lige odigranoj u Zagrebu, Mertojak je rezultatom 3:5 (3677:3746) savladao domaću Grmošćicu.

Osokoljena pobjedom nad prošlogodišnjim prvakom Zaprešićem u prvom kolu, Grmoščica je ušla u ovaj meč sa velikim aspiracijama pobjede nad viceprvakom Mertojakom. U kuglani sa četiri staze, utakmica je odigrana u tri bloka. Već u prvom Grmoščica postavlja svoje najjače adute, iskusne Galjanića i Fučkara, s druge strane jaka postava Merojaka, reprezentativci Marinović i Totić.

Galjanić preciznom igrom postavlja visoku granicu koju ovaj put Marinović nije mogao pratiti, sa čak tri uzastopna promašaja samca. Totić je dobro počeo, dva nula u setovima no Fučkar na svojoj stazi je nepobjediv, izjednačuje i dobiva sa razlikom, 2:0 i 29 razlike za Grmoščicu.

U drugom bloku očekuje se pobjeda dva igrača Mertojaka, Muše i Dimitrovskog protiv mladih Milinkovića i Kovačevića. Začudo Dimitrovski se odmah od početka ne snalazi, ima problema sa držanjem kugli, Kovačević vješto to koristi i neočekivanih i visokih 3:0 za Grmoščicu. Muše, prošle godine najbolji igrač lige nije imao problema sa Milinkovićem, visokih 672 srušenih čunjeva i razlika u korist Mertojaka +48 budi nadu.

Prije zadnjeg bloka 3:1 za domaćina. U tom trenutku glavni strateg Mertojaka, Paško Dragičević odustaje od igre na sigurni bod (Kovač protiv mladog Hršaka), poučen prošlogodišnjim prvenstvom kad je Mertojak bio drugi sa bodom zaostatka. Traži dvostruku pobjedu, Kovač na trećeg iskusnog domaćeg igrača Špiljara, a svog poletarca Grivičića na Hršaka. Kovač kreće silovito, 181 srušeni čunj u prvom setu, no prekaljeni Špiljar se ne da, u drugom setu u posljednjem hitcu devetkom izjednačuje a potom dobiva i treći set. Grivičić dobiva prva dva seta, domaći strateg mijenja Hršaka, uvodi Boroša koji dobiva set. U zadnjem setu Kovač mora dobiti, a Grivičić ne smije izgubiti.

Uzbudljivo do samog kraja i u pet zadnjih hitaca utakmica se prelama u korist ipak malo borbenijih i iskusnijih igrača Mertojaka, Kovač dobiva set, Grivičić remizira, i konačnih itekako vrijednih 5:3 i 69 čunjeva razlike, još jedna u nizu, ovaj put uistinu teško ostvarena pobjeda Mertojaka. Sa dvije vrijedne pobjede u startu prvenstva te željena pobjeda nad Zaprešićem koji slijedeći vikend dolazi u Split, postale bi i realnije ambicije Mertojaka za osvajanje titule prvaka Hrvatske.

Drugi splitski klub Poštar kod kuće očekivano je sa 7:1 bio bolji od Velebita, tako da nakon dva kola splitski klubovi drže prve dvije pozicije, Mertojak prvi sa 4 boda, Poštar drugi sa 3. U prvenstvu žena, ŽKK Split je na gostovanju u Zagrebu kod Admirala pružio odličan otpor, izgubile su djevojke sa 3:5 i samo 7 čunjeva razlike, malo je sreće nedostajalo u ovom ogledu na strani splićanki, ipak ostavile su odličan dojam.

Pojedinačni rezultati Grmoščica-Mertojak:

D. Fučkar-I. Totić 2:2 (665:649), V.Galjanić-H.Marinović 3:1 (634:621),
I. Kovačević-D.Dimitrovski 2.5:1.5 (616:577), K. Milinković-N.Muše 0:4 (556: 672), D.Hršak/K. Boroš-M. Grivičić 1.5:2.5 (556:561) i D.Špiljar-A.Kovač 2:2 (650:666).


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime