Posljednje deveto kolo prvog dijela prvenstva I HKL donosi veliki derbi, hrvatski el classico u kuglanju. Vodeći Zaprešić sutra će u svojoj kuglani dočekati drugoplasiranog Mertojaka.

Razlika je jedan bod pa će sutrašnji susret odlučiti o prvoplasiranoj ekipi nakon prvog dijela prvenstva. Zaprešić je unatoč odlasku Stoklasa u njemački Stafflstein, kojeg je Mertojak pobijedio u finalu EUROPA POKALA, i dalje veliki favorit.

Na svojoj novoj kuglani (izgrađenoj sa 80 % bespovratnih sredstava iz EU fondova i 20 % lokalne samopuprave), Zaprešić još nije doživio poraz (a na istoj je osvojio Svjetski kup i Ligu prvaka), pa je pred igračima Mertojaka izuzetno zahtjevan pokušaj osvajanja novih bodova koji bi ih doveli na čelo prvoligaške tablice.

Stručni stožer Mertojaka, Marinović-Dragičević uzda se u dobru formu svojih igrača, koji se ujedno pripremaju i za skori susret u osmini finala Lige prvaka Europe, protiv prvaka Srbije, Partizana iz Beograda.  Igračima Zaprešića, Velkovskom, Bolanči, Manevu, Bogdanoviću, Manceu, Fridlu, Gašpertu i Fundi suprostavit će se Marinović, Kovač, Muše, Totić, Dimitrovski, Delić i Grivičić. Bit će to izvrsna kuglačka poslastica za gledatelje u Zaprešiću.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime