Veliki kuglački okršaj u Poljudu. Domaćin, Mertojak, trostruki uzastopni viceprvak i dvostruki uzastopni pobjednik Europa kupa, dočekuje Zaprešić, trostrukog uzastopnog prvaka države, pobjednika Svjetskog kupa i Lige prvaka. Oba kluba izborili su i nastup na Final Fouru Lige prvaka za 2019. godinu, koji bi se, nakon što je odgođen, trebao održati početkom travnja 2021. godine u Apatinu (SRB). Zaprešić i Mertojak spadaju u sam vrh europskog a time i svjetskog kuglačkog sporta.

Hrvoje Marinović, igrač i trener Mertojaka najavljujući derbi ističe da pobjeda Mertojaka u zadnjem kolu prošlog prvenstva u Poljudu od čak 7:1 te nešto prije pobjeda od 6:2 u finalu Hrvatskog kupa, ništa ne znače. Zaprešić, koji je izgubio u prvom kolu protiv Grmoščice sigurno dolazi s velikim ambicijama na pobjedu, budući bi u slučaju poraza već na samom startu zaostajao za četiri boda. S druge strane Mertojaku bi pobjeda potvrdila njegove ambicije za povratak titule prvaka u Split. Treba osvojiti bar tri igračka poena što bi uz razliku u više srušenih čunjeva donijelo pobjedu. Ove godine otkazana su sva međunarodna natjecanja, isto tako i Hrvatski kup i pojedinačna natjecanja, pa se jedino u ekipnom prvenstvu može iskazati kvaliteta koju imamo.

Utakmica će se održati, nažalost bez nazočnosti gledatelja, u kuglani Poljud u subotu s početkom u 16:00 sati.

Ekipe će nastupiti u sljedećim sastavima:
Mertojak: H. Marinović, I. Totić, M. Grivičić, N. Muše, A. Kovač, D. Dimitrovski, G. Žubrinić, D. Delić i P. Dragičević.
Zaprešić: M. Mance, L. Bolanča, B. Manev, M. Fridl, F. Boc, B. Gašpert i N. Galić.U predigri, s početkom u 13, ŽKK Split dočekuje ekipu Siscie iz Siska, nadajući se svojoj drugoj prvenstvenoj pobjedi.

Trenerica i igračica A. Vidan najavila je sljedeći sastav: D. Torović, I. Kragić, A. Vidan, M. Gašparović, V. Dragičević, Đ. Strinić, A. Bosanac, V. Prpić, I. Šego i A. Laus.
Drugi splitski klub Poštar u ovom kolu gostuje u Zagrebu kod Medveščaka 1958.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime