DEMOGRAFSKI PROJEKT SD ŽUPANIJE “BUDI TU-TU JE TVOJ DOM!” Župan Boban: “Mlade zadržavamo na njihovom ognjištu”

[FOTO] Riječ je o županijskoj inicijativi (projektu) „Budi tu-tu je tvoj dom!“, a kroz isti će se novčanim iznosima i potporama pomoći obiteljima iz Zagore i dalmatinskih otoka koji imaju troje ili više djece na redovitom osnovnoškolskom i srednjoškolskom obrazovanju

U splitskom hotelu „Cornaro“ predstavljen je novi demografski projekt Splitsko-dalmatinske županije.


Riječ je o županijskoj inicijativi (projektu) „Budi tu-tu je tvoj dom!“, a kroz isti će se novčanim iznosima i potporama pomoći obiteljima iz Zagore i dalmatinskih otoka koji imaju troje ili više djece na redovitom osnovnoškolskom i srednjoškolskom obrazovanju.

Osnovni cilj projekta je poboljšanje porasta nataliteta na ruralnim područjima SD županije, uravnoteženje dobne strukture, održavanje prostorne ravnoteže stanovništva te motiviranje mladih za ostanak u Zagori i na otocima.

Vrijednost potpore koja će se isplaćivati kvartalno, donosno tromjesečno je 500, 600 ili 700 kuna na mjesečnoj razini, ovisno je li obitelj ima troje, četvero, petero ili više djece na redovnom školovanju.

– Nama je primarni zadatak da uz bitne infrastrukturne projekte naše stanovništvo zadržavamo na njihovom ognjištu, u Zagori i na otocima – kazao je župan Blaženko Boban.Blaženko Boban

“Napravili smo veliki posao”

U nastavku je istaknuo važnost ovog projekta.

– Svi mi moramo biti taj pokretač, moramo dati veću važnost, snagu i energiju ovim projektima koji su od izuzetne važnosti za naše dalmatinsko ruralno područje – naglasio je župan te je nastavio:– Do sada smo imali niz projekata koji su važni. Sjetit ćete se, sufinancirali smo produženi boravak u dječjim vrtićima, davali smo i besplatne udžbenike i time smo pokazali proaktivnost u nametanju nekih projekata i na nacionalnoj razini. Još je bilo puno projekata i nastavit ćemo raditi na istima – nastavio je.

Projekt „Budi tu-tu je tvoj dom!“ potpora je obiteljima koje imaju troje djece u osnovnoškolskom ili srednjoškolskom obrazovanju. Oni će svaki mjesec dobivati 500, 600 ili 700 kuna, ovisno o brojnu djece u određenim kućanstvu.

– Po našoj projekciji projektom će biti obuhvaćeno 1100 obitelji, a javni poziv za isti traje od 2. do 23. Ožujka. Tada ćemo imati sve konkretne podatke – pojasnio je Boban.

– Opet, prema našim projekcijama isplatit ćemo oko 7 milijuna i 300 tisuća kuna. Ovim putem želim se zahvaliti službama u Splitsko-dalmatinskoj županiji, ali i RERA-i. Napravili smo veliki posao – zaključio je župan Boban.

Tromjesečna isplata sredstava

Pročelnik UO za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Tomislav Đonlić nije krio zadovoljstvo. U nastavku je upoznao javnost sa svim detaljima javnog poziva.

Tomislav Đonlić

– Ovi iznosi će se isplaćivati kvartalno, odnosno tromjesečno, za obitelji koje imaju troje ili više djece na školovanju. Za obitelj s troje djece isplaćivat će se mjesečna naknada od 500 kuna, iznos za obitelj s četvero djece na školovanju iznos je 600 kuna po mjesecu, a za obitelj s 5 i više djece na školovanju mjesečni iznos potpore je 700 kuna – kratko je zaključio Đonlić.

Moja reakcija na članak je...
Vau
2
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
1
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime