“DEBELI – MRŠAVI” Humanitarni nogometni spektakl

Prihod humanitarne utakmice ide za Udrugu Sunce

U tijeku su posljednje pripreme za humanitarni malonogometni spektakl Debeli-Mršavi koji se organizira već 16. godinu i kao neobičan sportski susret jedinstven je ne samo u Hrvatskoj već i u svijetu. Naime, svaka od momčadi ima po šest igrača i tko brani boje Mršavih ne smije biti teži od 70 kg, a Debelih manje od 110 kg, piše Makarsko primorje.


Pokrovitelji su Grad Makarska i makarska Turistička zajednica u okviru programa Makarskog kulturnog ljeta, a sponzor turistički brod Voga.

Humanitarna utakmica od koje prihod ide za Udrugu Sunce igra se u nedjelju 13. kolovoza u 20 sati na terenu s umjetnom travom na Gradskom sportskom centru Makarska.

– Od ekipa s početka ostalo je malo igrača, ali ovaj spektakl ima budućnost jer ima mladih ljudi koji su zainteresirani – kaže Jakov Kovačević, organizator humanitarnog nogometnog dvoboja već 15 godina, te podsjeća kako je sve krenulo od zamisli Ice Stipičevića koji je zaslužan za organizaciju prve utakmice 2001. godine, piše Makarsko primorje.

Međutim, Kovačević upozorava da se nedovoljno promovira ova neobična utakmica koju građani vole gledati i bodriti svoje sugrađane.

– Spektakl bi trebao biti puno više prepoznat u Makarskoj, postati turistički brend. To ne može učiniti samo jedan čovjek, a vjerujem da u našem gradu ima znanja i kreativnosti sačuvati duh tradicije i dati mu zasluženi značaj. – kaže Kovačević.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0