Dani kotara Žnjan: Potraga za blagom za djecu i pučka fešta u ponedjeljak navečer

U sklopu Dana kotara Žnjan 2017 Gradski kotar najavljuje događanja za ponedjeljak 29. svibnja, potragu za blagom i feštu za sve građane kotara. Potraga za blagom počinje u ponedjeljak u 18:30, a fešta uz pismu i roštilj u 20 sati

Tradicionalno, već šestu godinu za redom, Gradski kotar Žnjan organizira orijentacijsku nagradnu igru za djecu svih uzrasta.

Potraga za blagom

Potraga za skrivenim blagom kreće u ponedjeljak (29. svibnja) u 18:30, s dječjeg igrališta u Rašeljkinoj ulici gdje će djeca dobiti upute, mapu i plan potrage.


Cilj igre je da djeca kroz igru što bolje upoznaju ulice i javne sadržaje u svom kotaru te da se druže s ekipom iz svog kvarta, upoznaju ekipu iz susjednog kvarta i vježbaju snalaženje u prostoru te razvijaju timski duh.

Skriveno blago svake godine privuče veliki broj djece kotara Žnjan, njihove prijatelje i goste iz susjednih kotara koji igru željno očekuju već danima prije. Blago je svake godine iznenađenje te je sakriveno svaki puta na drugoj lokaciji. Djeca u svojoj potrazi moraju rješavati zagonetke, odgovarati na pitanja o povijesti kotara, rješavati matematičke pitalice, pitalice i na engleskom jeziku, a rješenja ih navode korak po korak do sljedeće lokacije i na kraju do konačnog skrovitog mjesta i škrinje s blagom.

Fešta Kotara

Nakon potrage za blagom Gradski kotar poziva sve građane na druženje uz pismu i roštilj u Makarskoj ulici, ispred novootvorenog supermarketa Victa. Fešta počinje u ponedjeljak u 20 sati, a Victa i mesnica Jole su glavni sponzori i potrage za blagom i fešte.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0