DAN DRŽAVNOSTI Predsjednica uputila čestitke građanima: “Pred nama je zadaća da izgradimo moderno i napredno društvo”

Na današnji dan, prije 26 godina, Hrvatski sabor je donio odluku o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske

Danas se u Republici Hrvatskoj svečano obilježava Dan državnosti. Na današnji  dan, 1991. godine je Hrvatski sabor donio odluku o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske, kojom se utvrđuje da “ovim činom Republika Hrvatska pokreće postupak razdruživanja od drugih republika i SFRJ. Republika Hrvatska pokreće postupak za međunarodno priznavanje”.


Na istoj je sjednici Sabor donio i Deklaraciju o proglašenju suverene i samostalne Republike Hrvatske.

Povodom obilježavanja ovog dana predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović uputila je čestitku svim građanima Republike Hrvatske.

– Prije dvadeset šest godina Hrvatski je sabor donio najveću odluku u našoj povijesti – odluku o neovisnosti i suverenosti Republike Hrvatske. Time je ispunjena legitimna povijesna težnja hrvatskoga naroda. Svoju smo državu potom časno branili i oslobodili u Domovinskom ratu.

Sada je pred nama zadaća da izgradimo moderno i napredno društvo, u kojemu će svatko imati sigurnu budućnost i moći ostvariti svoje težnje i potencijale. Uvjerena sam da ćemo u duhu istoga zajedništva kojim smo pod vodstvom prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana stvarali neovisnu Hrvatsku to i ostvariti.

Svim hrvatskim državljanima u domovini i inozemstvu srdačno čestitam Dan državnosti Republike Hrvatske! – rekla je Grabar-Kitarović.


 Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0