Damir Burić: Ne znam ostajem li, ali želim da se pokaže poštovanje prema nama

Damir Burić podijelio svoje impresije o utakmici


Nakon posljednje utakmice ovog dijela sezone i pobjede od 2:1 nad Istrom, svoje je impresije o utakmici ponudio trener Hajduka Damir Burić:


Prije svega, ostajete li na klupi Hajduka?

Ja ne znam ostajem li, mislim da sam pogrešna osoba što se toga pitanja tiče. Danas ste vidjeli momčad koja je ginula na terenu i to je ono što mene veseli. Slijede me, htjeli su pobijediti i pobijedili su protiv jedne dobre momčadi. Ja sam zadovoljan i čestitke idu mojim igračima i stožeru.

Vjerujete li u ostanak na klupi?

Ja vjerujem jedino u Boga.

Kako ste digli momčad do preokreta?Osjeća se pritisak na momčad i to je problem, ne možete samo reći – okrenut ćemo novu stranicu. Treba ih uspraviti, doći na poluvremenu i reći što je bilo dobro. Mislim da smo u poluvrijeme ušli s vjerom u sebe, nije me iznenadio ovaj uspjeh, iznenadio me rezultat protiv Rijeke… Ali ja znam što oni mogu kad se držimo organizacije.

Koliko su loše kritike od početka mandata utjecale na vas i na momčad?

Ja sam samo htio da se prema meni pokaže respekt i poštovanje. Vani se zna što respekt znači, ovdje ne. U jednom sam se trenutku spustio na nivo koji nije moj nivo i za to se ispričavam.

Ako ostanete, kako ćete odraditi pripreme?

Znam koje smo probleme imali na samom početku i nevjerojatno puno pegula, hvala Bogu da smo se uspjeli danas vratiti… Što bih napravio? Jedno sam vrijeme apelirao da nam treba ono „mi“, zajedništvo koje smo imali u momčadi i između trenerskog tima. Ono „vanka“ nije bilo kako treba, a ono na što smo mogli djelovati bilo je kvalitetno. Ne možeš djelovati na hibridne stvari, portale i tako to. Želiš fair play s terena i da se pokaže malo više poštovanja. Ja sam takav prema drugima i tražim to od drugih.

Jeste li rekli igračima doviđenja ili zbogom?

Igračimo uvijek govorim doviđenja. Najvažnije je kad idete doma, a igrači vam se javljaju, čak i oni bivši, zovu vas, čestitaju…

Ne volite komentirati igrače pojedinačno, ali Teklić je bio sjajan?

Teklić je igrač u razvoju, bio je jako dobar, Blagaić isto, žao mi je što nije dao gol… Treba im postupno davati minutažu, ovo je jedini ispravan put. Obojica imaju puno stvari koje mogu još bolje raditi, radit ćemo na tome i kad budu pravi, neće više nikad izići iz momčadi. Treba stati uz njih i pokazati im pravi put.

Što se mene tiče, ako želimo pravi Hajduk, moram biti ja dobar ja i vi preko puta. Nadam se da će ubuduće treneru ili kome već biti jednostavnije raditi nego što je bilo meni. U prvom mi je mandatu bilo puno lakše. Odradio sam ga do kraja i ostvario sve zacrtane ciljeve. Ovaj put nisam odradio mandat do kraja, to jest ne znam… Ja stvarno ne znam. Momci imaju zadatke do 5.1., kondicijski treneri sve su dobro isplanirali, igrači su spremni i znaju sve što ih čeka.

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime