Close Menu
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
Facebook Instagram YouTube WhatsApp
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter) RSS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS

DALMATINSKO NEODRICANJE Pizza sendvič: Idealan je kad vam dođu prijatelji na neko neobavezno druženje

[RECEPT] Po vrhu stavim rikule, cherry rajčica i nakapam dobrim maslinovim uljem...
MIRELLA MEIĆ / Foto: Igor Jakšić, privatni album24. travnja 2024. 00:02
Podijeli
Facebook Twitter Telegram WhatsApp E-mail adresa

[VELIKO-SLOVO-POV]I[KRAJ-VELIKO-SLOVO]deju za ovaj slani zalogaj dobila sam kada me moja Zorica koja je porijeklom s Paga, otoka na kojem smo s našom PROVIDENCOM snimile najljepše video spotove, nakon napornog dana odvela u jednu pašku pizzeriju. Naručila je baguette. To naravno nije bio poznati francuski kruh niti je to njemu nalikovalo. Bio je to jedan dugi punjeni sendvič i nas dvije ga nismo mogle pojesti do kraja.

Kako je riječ o pizzeriji, sasvim je logično da je sendvič napravljen upravo od tog tijesta, a u receptu kojeg donosim stavila sam punjenje koje moji vole. Vi možete po svom guštu. I idealan je kad vam dođu prijatelji na neko neobavezno druženje. Kad nitko od vas ne očekuje večeru u tri slijeda.

SASTOJCI ZA TIJESTO:

  • 150 g oštrog brašna
  • 150 g glatkog brašna
  • 7 g suhog kvasca
  • Žličica soli
  • 250 ml mlake vode

PUNJENJE:

  • 100 g kuhane šunke
  • 150 g gauda sira
  • 50 g grana padano
  • 50 g kulena
  • 2 žlice pasate od rajčica
  • Sušene rajčice
  • Rikola I cherry rajčice
  • Maslinovo ulje

sendvic pizza 1

PRIPREMA:

Zamijesite tijesto i ostavite ga na toplom da se diže. Netko u tijesto stavlja i žličicu šećera i žlicu maslinovog ulja, ali ako pratite talijanske kuhare, oni tijesto rade sa samo četiri sastojka: kvasac, brašno, voda. I sol. Ja sam se u zadnje vrijeme prilagodila upravo takvom načinu, ali vi možete napraviti onakvo tijesto kakvo vama odgovara. Kad se tijesto digne, premijesite u kuglu i ostavite još pola sata na toplom mjestu. Izribajte oba sira, sušenu rajčicu izrežite na manje komade jednako kao i šunku i kulen. Razvaljajte tijesto u veliki pravokutinik. Na jednu polovicu namažite pasatu i stavite sve ostale sastojke (ostavite malo sireva za posip na vrhu), te preklopite.

sendvic pizza 2

Krajeve tijesta stisnem prstima i podvučem ispod da punjenje ne iscuri. Pečenje ovisi o vašoj pećnici, ove naše kućne treba dobro poznavati. Ja pečem na slabijoj temperaturi, 190 s ventilacijom nekih 15 ak minuta, a prije nego je gotovo pospem po vrhu i gaude i parmezana. Još par minuta ostavim u pećnici ida se sire otope i onda izvadim. Po vrhu stavim rikule, cherry rajčica I nakapam dobrim maslinovim uljem.

Eto, u slast!

mirella meic 1

Moja reakcija na članak je...
Ljubav
10
Haha
1
Nice
0
What?
0
Laž
0
Sad
0
Mad
0
Facebook Twitter Whatsapp Telegram
NAJNOVIJE VIJESTI
Krstulović Opara odgovorio Marijani Puljak: "U četiri godine na vlasti nisu se usudili niti donijeti plan upravljanja i gospodarenja Marjana"
6
min
Krstulović Opara odgovorio Marijani Puljak: "U četiri godine na vlasti nisu se usudili niti donijeti plan upravljanja i gospodarenja Marjana"
Širi se snimka iz Zadra: Taksist za 3 kilometra vožnje tražio 195 eura?
26
min
Širi se snimka iz Zadra: Taksist za 3 kilometra vožnje tražio 195 eura?
Plesni klub Sirena iz Splita trijumfirao na Dalmatian Dance Trophy 2025
40
min
Plesni klub Sirena iz Splita trijumfirao na Dalmatian Dance Trophy 2025
Naši plivači u Lublinu: Hribar među najboljih 16
46
min
Naši plivači u Lublinu: Hribar među najboljih 16
Velika promjena u Splitu: Evo što vas sad čeka na svakom pješačkom prijelazu
1
sat
Velika promjena u Splitu: Evo što vas sad čeka na svakom pješačkom prijelazu
NAJČITANIJE VIJESTI
  • Znamo da se svi pitate zašto ne pišemo ništa o samoubojstvima. Za to postoje debeli razlozi
    Znamo da se svi pitate zašto ne pišemo ništa o samoubojstvima. Za to postoje debeli razlozi
    4. prosinca 2025. 16:36
  • Radujte se, narodi. Gotovo je s kišom, sljedećih deset dana bez hladnoće, bez oborina, bez vjetra
    Radujte se, narodi. Gotovo je s kišom, sljedećih deset dana bez hladnoće, bez oborina, bez vjetra
    5. prosinca 2025. 01:34
  • I TO SMO DOČEKALI Probijena lijeva tunelska cijev tunela Gladnjici na brzoj cesti čvor Mravince – čvor TTTS
    I TO SMO DOČEKALI Probijena lijeva tunelska cijev tunela Gladnjici na brzoj cesti čvor Mravince – čvor TTTS
    4. prosinca 2025. 14:45
  • 'Procurila' nezgodna fotografija suca za derbi Hajduk-Dinamo: Navijači zabrinuti zbog moguće pristranosti
    'Procurila' nezgodna fotografija suca za derbi Hajduk-Dinamo: Navijači zabrinuti zbog moguće pristranosti
    4. prosinca 2025. 18:31
  • Anka Đikić o ozlijeđenom policajcu: "Spasio me od prijetnji, i toj osobi je htio pomoći"
    Anka Đikić o ozlijeđenom policajcu: "Spasio me od prijetnji, i toj osobi je htio pomoći"
    4. prosinca 2025. 21:16
DD Marketing 300x250
DALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter)
  • Uvjeti korištenja
  • Pravila o privatnosti
  • Prodaja i marketing
  • Impressum
  • Kontakt stranica
  • Cjenik
© 2025 Dalmacija danas. Sva prava pridržana.

Upišite što tražite i kliknite na tipku Enter za početak pretrage. Kliknite tipku Esc za prekid.