Close Menu
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
Facebook Instagram YouTube WhatsApp
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter) RSS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS

DALMATINSKO NEODRICANJE Mirisat će vam cijela kuća: Kako napraviti babku i cimet role od istog tijesta?

[RECEPT] Recept je osmislio slavni Paul Hollywood, on od njega radi babku, a ja sam ga napunila s dvije različite smjese i smotala ga na dva različita načina
MIRELLA MEIĆ / Foto: Privatni album, Igor Jakšić25. siječnja 2024. 00:48
Podijeli
Facebook Twitter Telegram WhatsApp E-mail adresa

[VELIKO-SLOVO-POV]Č[KRAJ-VELIKO-SLOVO]im zahladi svi nekako volimo topla peciva s čokoladom, marmeladom ili cimetom, a ovo što ću s vama danas podijeliti je neko moje snalaženje i dopuštam da mi slastičarski znalci zamjere. Eksperimentiranje posebno sa tijestima, napravilo mi je ovih dana uštedu vremena. Popularnu BABKU i odavno popularne švedske CIMET ROLE napravila sam od istog tijesta. Recept je osmislio slavni Paul Hollywood, on od njega radi babku, a ja sam ga napunila s dvije različite smjese i smotala ga na dva različita načina.

babka cimet role  7
GALERIJA
Kliknite za pregled

SASTOJCI ZA TIJESTO:

  • 275 g glatkog brašna
  • 5 g suhog kvasca
  • 25 g kristal šećera
  • prstohvat soli
  • 2 cijela jaja
  • 50 ml mlijeka
  • 80 g neslanog maslaca

PRIPREMA:

Umiješajte brašno, šećer, kvasac i sol, te im dodajte dva jaja koje ste prethodno umutili vilicom i mlijeko. Miješajte ručnim mikserom ili u kuhinjskom robotu i dodajete komadić po komadić maslaca kojeg ste prethodno ostavili na sobnoj temperaturi da malo omekša. Tijesto će biti svilenkasto i mekano pa ga ostavite sat vremena na toplom da se diže.

Napravila sam prije svega dvostruku dozu ovog tijesta pa ga onda podijelila na pola.

PUNJENJE ZA BABKU:

  • 80 g tame čokolade
  • 40 g kakao praha
  • 65 g mljevenih badema (jer ih više volim od lješnjaka)
  • 120 g šećera
  • 100 g neslanog maslaca

Otopite čokoladu na pari te dodajte šećer, bademe, kakao i maslac. Tu smjesu ostavite da se ohladi I malo stisne.

Razvaljajte tijesto u obliku pravokutnika, namažite smjesom, zarolajte u roladu i onda je po sredini, cijelom dužinom zarežite nožem ali vrh ostavite. Te dvije trake omotajte jednu oko druge i takvu je položite u pravokutni kalup kojeg ste obložili papirom za pečenje. Pecite na 180 pola sata.

PUNJENJE ZA CIMET ROLE:

  • 80 g maslaca
  • 2 žličice cimeta
  • 80 g smeđeg šećera

Razvaljajte tijesto u pravokutnik, namažite smjesom otopljenog maslaca, šećera i cimeta, preklopite namazano tijesto na pola i rezačem ili nožem izrežite trake široke 1 cm. Svaku traku zavrtite oko svoje osi i omotajte je kao na slici (motam je kao da je klupko vune) Pecite na 180°C 15 minuta.

mirella meic 1

Moja reakcija na članak je...
Ljubav
3
Haha
0
Nice
12
What?
1
Laž
3
Sad
0
Mad
2
Facebook Twitter Whatsapp Telegram
NAJNOVIJE VIJESTI
Sjećanje na Zdravku Krstulović: 22 godine bez najveće splitske glumice
1
min
Sjećanje na Zdravku Krstulović: 22 godine bez najveće splitske glumice
U ponedjeljak kreću radovi u jednoj solinskoj ulici, pogledajte kako će se prometovati
23
min
U ponedjeljak kreću radovi u jednoj solinskoj ulici, pogledajte kako će se prometovati
Besplatne STEM radionice za učenike u Splitu i Sinju: počinju prijave za 10. i 11. ciklus programa FAUST
34
min
Besplatne STEM radionice za učenike u Splitu i Sinju: počinju prijave za 10. i 11. ciklus programa FAUST
Emotivan dan u Hrvatskom domu u Splitu. Obilježen je Međunarodni dan volontera: "Oni su snaga"
44
min
Emotivan dan u Hrvatskom domu u Splitu. Obilježen je Međunarodni dan volontera: "Oni su snaga"
U Zavodu za maksilofacijalnu kirurgiju KBC-a Split uspješno odstranjen tumor vrata težak 3,3 kilograma
54
min
U Zavodu za maksilofacijalnu kirurgiju KBC-a Split uspješno odstranjen tumor vrata težak 3,3 kilograma
NAJČITANIJE VIJESTI
  • Radujte se, narodi. Gotovo je s kišom, sljedećih deset dana bez hladnoće, bez oborina, bez vjetra
    Radujte se, narodi. Gotovo je s kišom, sljedećih deset dana bez hladnoće, bez oborina, bez vjetra
    5. prosinca 2025. 01:34
  • Znamo da se svi pitate zašto ne pišemo ništa o samoubojstvima. Za to postoje debeli razlozi
    Znamo da se svi pitate zašto ne pišemo ništa o samoubojstvima. Za to postoje debeli razlozi
    4. prosinca 2025. 16:36
  • Ovo je presudno za buću brzu cestu prema Omišu: Osigurana sredstva za dovršetak ključne dionice brze ceste Mravince–TTTS
    Ovo je presudno za buću brzu cestu prema Omišu: Osigurana sredstva za dovršetak ključne dionice brze ceste Mravince–TTTS
    5. prosinca 2025. 01:49
  • 'Procurila' nezgodna fotografija suca za derbi Hajduk-Dinamo: Navijači zabrinuti zbog moguće pristranosti
    'Procurila' nezgodna fotografija suca za derbi Hajduk-Dinamo: Navijači zabrinuti zbog moguće pristranosti
    4. prosinca 2025. 18:31
  • Anka Đikić o ozlijeđenom policajcu: "Spasio me od prijetnji, i toj osobi je htio pomoći"
    Anka Đikić o ozlijeđenom policajcu: "Spasio me od prijetnji, i toj osobi je htio pomoći"
    4. prosinca 2025. 21:16
DD Marketing 300x250
DALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter)
  • Uvjeti korištenja
  • Pravila o privatnosti
  • Prodaja i marketing
  • Impressum
  • Kontakt stranica
  • Cjenik
© 2025 Dalmacija danas. Sva prava pridržana.

Upišite što tražite i kliknite na tipku Enter za početak pretrage. Kliknite tipku Esc za prekid.