Close Menu
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
Facebook Instagram YouTube WhatsApp
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter) RSS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS

DALMATINSKO NEODRICANJE Kroasan s bademom: Poslastica koja postaje vaš favorit nakon što je kušate. Na zapadu košta malo bogatstvo

Ovakvi kroasani su se na tržištu pojavili tek prije nekoliko godina, a od njih su trenutno popularniji još samo pistacijo kroasani
MIRELLA MEIĆ / Foto: Igor Jakšić, privatni album25. listopada 2023. 00:00
Podijeli
Facebook Twitter Telegram WhatsApp E-mail adresa

[VELIKO-SLOVO]D[KRAJ-VELIKO-SLOVO]ivim se onima koji su od starog, neprodanog proizvoda napravili novi, bolji i tri puta skuplji. Takav slučaj je “Almond croissant” – kroasan s bademom. I odmah ću vam otkriti kako oni kakve možete kupiti u nekim boljim splitskim pekarnicama ili kavanama, nisu najbolji. Da budem preciznija, ako ste ih ikada probali u nekoj od europskih zemalja, Italiji, Irskoj, Francuskoj… ljestvicu ćete jednostavno postaviti visoko.

kroasan badem 2

Kod nas kao da se štedi na punjenju. Doduše, jedan takav kroasan u Irskoj danas košta između 3,80 i 4,10 eura što je prilično puno novaca za ovaj slatki užitak. No, ja vam otkrivam način kako da ih sami napravite za puno manje troška. Osobito ćete se radovati kad shvatite da su vam za njih potrebni kroasani koje niste stigli pojesti i koji su ostarili. Evo, uvjerite se sami.

PUNJENJE:

  • 50 g maslaca
  • 75 grama kristal šećera
  • 50 grama bjelanjka
  • 75 grama bademovog brašna

kroasan badem 1

PRELJEV:

100 ml vode i 100 grama šećera

kroasan badem 1

PRIPREMA:

Napravite šećerni preljev kuhanjem na srednjoj temperaturi. Razrežite stare kroasane po pola, umočite jednu stranu u preljev, namažite obilato punjenja, poklopite i onda tu gornju stranu također umočite u preljev. Namažite tanki sloj punjenja po vrhu i pospite listićima badema. Ovo je smjesa za 4 veće kroasana. Pecite na 170 nekih 20-ak minuta.

kroasan badem 3

Ohladite i pospite šećerom u prahu. Ovakvi kroasani su se na tržištu pojavili tek prije nekoliko godina, a od njih su trenutno popularniji još samo pistacijo kroasani. Prave se na sličan način samo se umjesto paste od badema, pune pastom od pistacija. I naravno, još su skuplji!

mirella meic 1

 

Moja reakcija na članak je...
Ljubav
2
Haha
1
Nice
1
What?
0
Laž
0
Sad
0
Mad
2
Facebook Twitter Whatsapp Telegram
NAJNOVIJE VIJESTI
Na terenu su policija i vatrogasci. Mrtvo tijelo pronađeno u rijeci Dunav
12
min
Na terenu su policija i vatrogasci. Mrtvo tijelo pronađeno u rijeci Dunav
Sveti Nikola stiže u Podstranu: Blagdansko druženje za djecu ove subote na Portu
20
min
Sveti Nikola stiže u Podstranu: Blagdansko druženje za djecu ove subote na Portu
Čudo od djeteta: Trogodišnjak dobio službeni FIDE rejting
34
min
Čudo od djeteta: Trogodišnjak dobio službeni FIDE rejting
Na posljednji počinak ispraćen Mirko Perković Poky
54
min
Na posljednji počinak ispraćen Mirko Perković Poky
Ususret blagdanu Svetog Nikole, na komiškoj rivi spremaju se tradicionalne viške gastro delicije
1
sat
Ususret blagdanu Svetog Nikole, na komiškoj rivi spremaju se tradicionalne viške gastro delicije
NAJČITANIJE VIJESTI
  • Radujte se, narodi. Gotovo je s kišom, sljedećih deset dana bez hladnoće, bez oborina, bez vjetra
    Radujte se, narodi. Gotovo je s kišom, sljedećih deset dana bez hladnoće, bez oborina, bez vjetra
    5. prosinca 2025. 01:34
  • Sin političarke iz Dalmacije pretukao oca, htio je da mu prepiše dio kuće
    Sin političarke iz Dalmacije pretukao oca, htio je da mu prepiše dio kuće
    5. prosinca 2025. 14:19
  • Ovo je presudno za buću brzu cestu prema Omišu: Osigurana sredstva za dovršetak ključne dionice brze ceste Mravince–TTTS
    Ovo je presudno za buću brzu cestu prema Omišu: Osigurana sredstva za dovršetak ključne dionice brze ceste Mravince–TTTS
    5. prosinca 2025. 01:49
  • 'Procurila' nezgodna fotografija suca za derbi Hajduk-Dinamo: Navijači zabrinuti zbog moguće pristranosti
    'Procurila' nezgodna fotografija suca za derbi Hajduk-Dinamo: Navijači zabrinuti zbog moguće pristranosti
    4. prosinca 2025. 18:31
  • Anka Đikić o ozlijeđenom policajcu: "Spasio me od prijetnji, i toj osobi je htio pomoći"
    Anka Đikić o ozlijeđenom policajcu: "Spasio me od prijetnji, i toj osobi je htio pomoći"
    4. prosinca 2025. 21:16
DD Marketing 300x250
DALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter)
  • Uvjeti korištenja
  • Pravila o privatnosti
  • Prodaja i marketing
  • Impressum
  • Kontakt stranica
  • Cjenik
© 2025 Dalmacija danas. Sva prava pridržana.

Upišite što tražite i kliknite na tipku Enter za početak pretrage. Kliknite tipku Esc za prekid.