Close Menu
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
Facebook Instagram YouTube WhatsApp
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter) RSS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS

DALMATINSKO NEODRICANJE Cheesecake s malinama i bijelom čokoladom: Ovu slasticu morate kušati

[RECEPT] Ova torta je najbolja nakon što prenoći prenoći u frižideru. U slast!
MIRELLA MEIĆ / Foto. Igor Jakšić, privatni album9. listopada 2023. 00:01
Podijeli
Facebook Twitter Telegram WhatsApp E-mail adresa

[VELIKO-SLOVO]O[KRAJ-VELIKO-SLOVO]ni koji me poznaju, znaju da nisam ljubitelj cheesecake torti. Samo jednom sam bila fascinirana njima i to već sad daleke 2001. godine kad sam prvi put kročila na američko tlo. Odvedoše me u restoran “The Cheesecake Factory”. Na meniju je postojalo sve što ste mogli zamisliti, burgeri, sendviči, nevjerojatne salate, toritlje, paste, a u rashladnoj vitrini je bilo složeno trideset različitih cheseecake torti. Zadivljeno sam promatrala besprijekorne slastice, ali sam ipak naručila tortilju koju do tada nikad nisam bila kušala. S avokadom! Koji me je osvojio na prvi susret.

Kako bilo, izašla sam iz restorana ne probavši niti jednu tortu. Mnogo godina kasnije, kad je već i kod nas ta slastica postala popularna, radila sam ih za moju familju i prijatelje, ali ne pretjerano često jer ih moja kćer nije mogla očima. Njoj je do tada u životu važna bila samo čokolada. Sve dok se nakon prve godine faksa nije vratila iz Irske i rekla da neće nikakvu čokoladnu tortu već cheesecake. Pa sam prvi put napravila ovu sa malinama i bijelom čokoladom čiji recept donosim danas. Potreban vam je kalup za torte promjera 20 cm.

PODLOGA:

  • 100 g maslaca
  • 150 g digestive keksa

FIL OD SIRA:

  • 300 g sıra (Philadelphije, ABC ili takav neki…)
  • 170 g vrhnja s 20% masnoće
  • 2 jaja
  • 100 g šećera
  • Vanilija (šečer ili žličica ekstrakta)
  • Korica cijelog limuna
  • 20 g brašna

PRELJEV OD MALINA:

  • 250 g malina
  • 200 ml vode
  • 1,5 žlica gustina plus 50 ml vode

PRELJEV OD BIJELE ČOKOLADE:

  • 150 g bijele čokolade
  • 100 ml slatkog vrhnja

PRIPREMA:

Digestive kekse smrviti i pomiješati sa prethodno otopljenim maslacem. Utisnuti u kalup koji obložite masnim papirom. Stavite u zamrzivač da se malo stisne dok mutite ostalo.

U posudu izmiješajte mikserom sir, vrhnje, cijela jaja, šećer, vaniliju i koricu limuna, a na kraju umiješajte brašno. Izlijte na podlogu od keksa. Stavite peći na 180 C (gornji i donji grijači) otprilike 30 - 35 minuta. Sredina može biti malo još mekana, ali ne previše.

Maline sa 200 ml vode stavite kuhati. Kad se skuhaju možete ih dodatno izblendati sa štapnim mikserom i onda sve procijedite kroz sito da odstranite sitne koštice. U taj “coulis” od maline (a što mogu kad je pola svega smišljeno u Francuskoj) umiješajte gustin kojeg ste promiješali sa onih 50 ml vode.

Smjesu od maline samo mrvu prohladite i izlijte na pečeni cheescake. Dobro ohladite, a kad je već sve dovoljno stisnuto, prelijte sa bijelom čokoladom i ukrasite po želji. Preljev od bijele čoklOade se radi jednako kao i “ganache” (opet francuski haha!) od tamne čokolade. Na štednjak stavite posudu sa slatkim vrhnjem i čim zakuha, odmah sklonite s vatre i umiješajte usitnjenu bijelu čokoladu. Ova torta je najbolja nakon što prenoći prenoći u frižideru. U slast!

mirella cheezecake2

Moja reakcija na članak je...
Ljubav
17
Haha
2
Nice
14
What?
0
Laž
0
Sad
1
Mad
1
Facebook Twitter Whatsapp Telegram
NAJNOVIJE VIJESTI
Oganj sv. Mikule: Stoljetna tradicija paljenja broda u Starom Gradu na Hvaru
4
min
Oganj sv. Mikule: Stoljetna tradicija paljenja broda u Starom Gradu na Hvaru
Sveti Nikola stigao je u Turjake: Mališani oduševljeni poklonima i blagdanskom čarolijom
19
min
Sveti Nikola stigao je u Turjake: Mališani oduševljeni poklonima i blagdanskom čarolijom
Hrvatska izvukla Englesku u ždrijebu Svjetskog prvenstva
37
min
Hrvatska izvukla Englesku u ždrijebu Svjetskog prvenstva
Ružica Čović & bend otvaraju Advent na Prokurativama: Detaljan program blagdanskog "it-spota"
54
min
Ružica Čović & bend otvaraju Advent na Prokurativama: Detaljan program blagdanskog "it-spota"
[OSVRT] Biti djeca II: „Mi djeca sagradit ćemo grad – pun ljubavi!“
1
sat
[OSVRT] Biti djeca II: „Mi djeca sagradit ćemo grad – pun ljubavi!“
NAJČITANIJE VIJESTI
  • Radujte se, narodi. Gotovo je s kišom, sljedećih deset dana bez hladnoće, bez oborina, bez vjetra
    Radujte se, narodi. Gotovo je s kišom, sljedećih deset dana bez hladnoće, bez oborina, bez vjetra
    5. prosinca 2025. 01:34
  • Sin političarke iz Dalmacije pretukao oca, htio je da mu prepiše dio kuće
    Sin političarke iz Dalmacije pretukao oca, htio je da mu prepiše dio kuće
    5. prosinca 2025. 14:19
  • Ovo je presudno za buću brzu cestu prema Omišu: Osigurana sredstva za dovršetak ključne dionice brze ceste Mravince–TTTS
    Ovo je presudno za buću brzu cestu prema Omišu: Osigurana sredstva za dovršetak ključne dionice brze ceste Mravince–TTTS
    5. prosinca 2025. 01:49
  • Anka Đikić o ozlijeđenom policajcu: "Spasio me od prijetnji, i toj osobi je htio pomoći"
    Anka Đikić o ozlijeđenom policajcu: "Spasio me od prijetnji, i toj osobi je htio pomoći"
    4. prosinca 2025. 21:16
  • KRVAVI POHOD U HRVATSKOJ "Muškarac upucao ženu u kući i njezinu sestru na ulici"
    KRVAVI POHOD U HRVATSKOJ "Muškarac upucao ženu u kući i njezinu sestru na ulici"
    4. prosinca 2025. 22:26
DD Marketing 300x250
DALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter)
  • Uvjeti korištenja
  • Pravila o privatnosti
  • Prodaja i marketing
  • Impressum
  • Kontakt stranica
  • Cjenik
© 2025 Dalmacija danas. Sva prava pridržana.

Upišite što tražite i kliknite na tipku Enter za početak pretrage. Kliknite tipku Esc za prekid.