DALMATINSKI “YETI” Planinario Kamešnicom po snijegu i ledu u ljetnom “izdanju”

Planinara su susreli na oko 1600 metara nadmorske visine samo u kratkim hlačama

Radović za vrijeme lanjskog uspona na Konj

Zima je omiljeno godišnje doba mnogih planinara zbog snježnih radosti koje zima u planinama pruža. Planinari Planinarske udruge Jelinak Trilj tijekom nedjelje organizirali su pohod na vrh Kamešnice, planine koja dijeli Dalmaciju od Bosne i Hercegovine.


Rano jutros uputili su se prema Konju (1856 mnv), a na vrhu ih je dočekala surova zima s vjetrom i jakim snijegom. Nakon nekog vremena provedenog na vrhu uputili su se prema skloništu Žlabina, a nemalo su ostali iznenađeni kada su uslijed povratka ugledali planinara razodjevenog do pasa, bez obzira na to što je temperatura zraka bila debelo ispod nule i što su nanosi snijega bili visoki. Planinara su susreli na oko 1600 metara nadmorske visine.

Nadamo se da planinar avanturist nije imao posljedice po zdravlje zbog izlaganja surovim vremenskim uvjetima, no znamo da je postao instant planinska zvijezda te da su mnogi mobiteli snimili. Nemamo razloga sumnjati da se radi o iskusnom planinaru koji zna što radi, no svakako je izazvao velik interes planinara koji su ga susreli.

Uostalom, uvjerite se sami.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0