U organizaciji Hrvatske gospodarske komore i Sveučilišta u Mostaru održan je danas u Mostaru poslovni susret dalmatinskih poslodavaca i studenata mostarskog Sveučilišta.

Riječ je o drugom po redu sajmu poslova u Mostaru, koji je prošle godine inicirala HGK – Županijska komora Split s ciljem aktivnijeg pristupa rješavanju problema nedostatka radne snagetijekom ljetne sezone,posebno u sektorima turizma i trgovine.

”Cilj sajma poslova je povezati poslodavce koji se susreću s problemom nedostatka radne snage, prvenstveno u sezoni, s ovdašnjim studentima koji imaju uvjete i želju za sezonski rad. Unatoč trenutno neizvjesnoj situaciji vezano za koronavirus, sajam smo organizirali i ove godine s obzirom na pozitivna iskustva poslodavaca i važnost kvalitetne pripreme”, rekao je predsjednik HGK – Županijske komore Split Joze Tomaš.

Koliko je ovakav sajam značajan za studente posvjedočio je prorektor za poslovanje, ljudske potencijale i upravljanje kvalitetom na Sveučilištu u Mostaru Zdenko Klepić. ”Višestruke su koristi za studente koji se odluče za sezonski rad – od stjecanja novih iskustava, praktičnih znanja i vještina, razvijanja radne i poduzetničke kulture pa do mogućnosti financiranja vlastitog studija i općenito boljih izgleda za budućnosti”, rekao je Klepić.

Svoje iskustvo je iznijela i studentica Andrea Krtić, koja je prošle godine preko sajma dogovorila posao u hotelu Villa Adriatica na Braču. ”Na sajmu sam uspostavila kontakt, nakon kojeg sam se čula s budućim poslodavcima i dogovorila početak rada u srpnju. Ostala sam do kraja sezone i dobila jedno vrijedno iskustvo, koje će mi itekako pomoći budući da studiram turizam i zaštitu okoliša”, poručila je Krtić.

Sveučilište u Mostaru broji 10.500 studenata s mogućnošću rada preko studentskog ugovora, te je sajam pružio priliku poslodavcima da upoznaju studente zainteresirane za posao i predstave im svoja očekivanja od radnika i uvjete koje im nude.

Na skupu su sudjelovali poslodavci iz Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanskežupanijekoji su zadovoljni odazivom studenata. Iz Splitsko-dalmatinske županije sudjelovali su neki od najvećih poslodavaca, poput Tommyja i Studenca.


Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime