Utakmicama prvog kola počelo je ekipno prvenstvo Hrvatske u klasičnom kuglanju za sezonu 2020/21. Ovaj put u skladu sa “novim normalnim”, bez prisustva gledatelja i pod posebnim epidemiološkim uvjetima. U kuglani “Poljud” u Splitu odigran je dalmatinski derbi, Mertojak, prošlogodišnji viceprvak države ugostio je ambiciozni Zadar.

Bila je to vrhunska kuglačka priredba, unatoč dužoj stanci uzrokovanoj pandemijom korona virusa. Iako je Mertojak u prvom bloku poveo sa 2:1 i 80 čunjeva razlike, Zadar se nije predavao, njegovi iskusni igrači u drugom bloku (Čota, Perić i Baljak) pokušali su sve ne bi li iznenadili domaćina i došli do prvih bodova u novom prvenstvu. Utakmicu je međutim prelomio u korist Mertojaka izuzetno motivirani Andrej Kovač sa 665 srušenih čunjeva te Dimitar Dimitrovski koji je smirenom i čvrstom igrom preokrenuo rezultat protiv Marija Baljka u svoju korist.

U prvom bloku treba svakako istaći hvale vrijedan osobni rekord mladog Mihaela Grivičića (637) čime je je još jednom potvrdio da Mertojak u svojim redovima ima najperspektivnijeg mladog kuglača Hrvatske koji će sigurno pod paskom trenera i najboljeg igrača Hrvatske, Hrvoja Marinovića ostvariti vrhunsku kuglačku karijeru.

U konačnosti nije bilo drame, 105 čunjeva više u korist Mertojaka još jednom pokazuje snagu splitskog kluba. Prošlogodišnji i trostruki uzastopni prvak Zaprešić, posrnuo je na prvom koraku, izgubivši kod Grmoščice u Zagrebu 5:3. Mertojak u slijedeća dva kola treba utvditi temelje za toliko željenu novu titulu prvaka, gostuje kod Grmoščice te mu potom dolazi Zaprešić. Sa dvije pobjede, rasplet prvenstva možda već na samom početku?
Drugi splitski klub, povratnik u elitni razred, Poštar sa gostovanja u Čakovcu protiv Željezničara donio je vrijedan bod (4:4), dok su u ženskom prvenstvu djevojke iz ŽKK Split, kao domaćin bilo bolje od Ogulina rezultatom 5,5:2,5.

Pojedinačni rezultati Mertojak-Zadar:
M. GrivičićL. Ukalović 3:1 (637:595), I. TotićA. Božičević 2:2 (607:610), H. MarinovićM.Jakljević 4:0 (628:589), Andrej Kovač-S.Čota 2:2 (665:641), N. MušeI. Perić 2:2 (591:603) i D. Dimitrovski-M. Baljak 3:1 (590:575)Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime