Utakmicama 1. kola počinje nova sezona u trećeligaškom društvu s juga, više od pet mjeseci mirovali su dalmatinski prvoligaši zbog koronavirusa. Tri su nova kluba, Makarski Zmaj, OSK iz Otoka i Hrvatski Vitez iz Posedarja, Zadar je prebačen u najniži rang zbog dugovanja dok je Junak postao drugoligaš pa će se ova sezona odigravati sa neparnim brojem klubova.

Bilo kakave prognoze uoči sezone su nezahvalne, Hrvace su složile dobru ekipu dovođenjem vratara Vugdelije iz Croatie te najboljeg strijelca 3. HNL jug iz prošle sezone Maria Marovića kojem je to povratak u treći rang natjecanja nakon samo polusezone u Solinu. Još jedna ekipa koja bi mogla biti pri vrhu svakako je i Pločanski Jadran koji na krilima odlične sezone nije puno mjenjao kadar pa se očekuju da nastave sa dobrim igrama, Zagora je u posljedni čas promjenila trenera, umjesto starog lista Vjeran Simunića koji je platio glavom poraz u finalu županijskog kupa od Mladsoti iz Tribunja na klupu kluba iz Unešića sjeo je mladi Marko Pinčić koji je u prošloj sezoni vodio Zadra.

Split je početkom ljeta gubio standardne igrače, Gale, Barać, Džoni, Samac, Kelez, Alvarez no uspjela je uprava crvenih dovesti i dostojne zamjene, pa će tako trener Marenzi u svojoj trećoj sezoni na klupi Splita opet imat potentnu momčad spremnu za najviše ciljeve.

Pitanje je koliko može uvijek neugodni Kamen, kojem je svakako odlazak Luke Begića u Croatiu najveći gubitak u igračkom kadru, Neretva je dosta promjenila igrački kadar da izbjegne tešku borbu za opstanak iz prošle sezone. Ne treba iz vida u brobi za vrh gubiti i uvijek neugodni Primorac iz Biograda, koji je stabilni trećeligaš, koji je ostao bez standarnog igrača Smokrovića kojem je novi klub Hrvatski Vitez iz Posedarja.

Iz prikrajka vrebaju i druge ekipe poput Uranie, Uskoka ali i novaka u ligi Makarskog Zmaja, Urania je promjenila trenera pa je umjesto Željka Mijača na klupi Dalibor Filipović, nekoliko je novih imena u igračkom kadru od kojih strši ono Ive Bobana koji je stigao iz Junaka te povratnika u dalmatinski nogomet Leo Novak koji je svoje prve nogometne korake napravio u mladim nadama Hajduka.

Klišani su također promjenili trenera, Pudar je svoje mjesto prepustio klupskoj legendi Slavku Radiću, podno tvrđave sletio je Domagoj Franić iskusni stoper koji je igrao u Hajduku da bi se preko prve BH lige i Slovačke vratio na Klis, osim njega ističe se i dolazak Krešimira Božinovića iz Hrvaca.

Makarani su u posljedni trenutak ušli u treću ligu nakon korona prekrajanja lige, dosta su osnažili svoje redove i mnogi ih vide kao momčad spremnu za sami vrh tablice, trener je bivši igrač kluba Stipe Matešan, pojačanja poput Tomasa iz Uranie, Erjauca iz Neretve, Bubala iz Neretvanca i Pavlinovića iz Vodica svakako daju za pravo svima koji Zmaja iz Makarske vide u gornjem domu trećeligaške utrke na jugu.

Novaci u ligi OSK i Hrvatski Vitez Posedarje velike su nepoznanice i treba pričekat početak bodovne utrke da bi vidjeli gdje su njihove mogućnosti, isto vrijedi i za Dubrovački GOŠK te Vodice, dok je respektabilnu momčad oept složila i Sloga iz Mravinaca koja je dovela trojac iz Parka Mladeži, Gale, Džoni i Samac su novi igrači Sloge koja se oprostila od svojih iskusnih vedeta Ante Baraća i Mije Juričića.

Danas je na rasporedu prvo kolo, koje nažalost neće biti kompletno zbog problema sa koronom, odgođene su dvije utakimce Urania-Vodice i Kamen-Neretva, slobodan je Uskok dok je raspored utakmica koje se igraju danas od 17:30:

GOŠK DU – BŠK Zmaj

Hrvace – HV Posedarje

OSK – Primorac BNM

RNK Split – Zagora

Jadran LP – HRNK Zmaj M

Sutra će svoju utakmicu odigrati Neretvanac i Sloga.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime