U 15:16 potres je zatresao Dalmatinsku zagoru. Kako doznajemo od Krešimira Kuka, dežurnog seizmologa Seizmološke službe Republike Hrvatske, radi se umjereno jakom potresu čiji je epicentar bio između Imotskog i Posušja u susjednoj BiH. Magnituda potresa iznosila je M=3,1 prema Richteru s epicentrom 5,5 kilometara od Imotskog, na području koje je posljednja tri mjesta dosta seizmološki aktivno. Potres se dogodio na dubini od oko 5 kilometara, a intenzitet u epicentru bio je IV-V (četiri do pet) stupnjeva Mercalli-Cancani-Siebergove (MCS) ljestvice.

Podsjetimo, potres slične magnitude dogodio se 7. rujna ove godine gotovo na identičnom području, a nakon potresa presušio je izvor rijeke Vrljike što je izazvalo zabrinutost stanovništva na imotskom području.

Prema riječima naših čitatelja iz Trnbusa, potres se prilično osjetio, trešnja bila vrlo izražena, ali kratkotrajna. Osjetio se i uz obalu što su nam javili čitatelji iz Trogira.

“Zatutnjilo iz neba i zemlje”

– Bila sam groblju kada je zatutnjilo iz neba i zemlje doslovno. Odavno nisam osjetila tako snažan potres dok sam se nalazila na otvorenom – kaže nam čitateljica iz Imotskog.

Potres ove jačine nije načinio bilo kakvu materijalnu štetu, ali je uzrokovao uznemirenost stanovništa u blizini epicentra.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime