DALEKO OD BANOVINE 30 godina stanovnici ulice na istoku grada mole asfaltiranje ulice. Sada imaju i bazen nasred puta

"Sami smo, ostavljeni i zaboravljeni. Uredno plaćamo poreze i prireze, a što dobijemo za uzvrat? Što smo mi, građani drugog reda?"


Žrnovnica je istočno splitsko naselje u kojem stanovnici s pravom vjeruju da ih je grad zaboravio. Kako i ne bi, kada ni 2021. ne postoji kanalizacija, kada koriste dotrajali vodovod koji grad smatra nelegalnim, a stanje prometnica je posebna priča.


Čim se s relativno nedavno obnovljene ceste od magistrale do kamenoloma skrene u samo mjesto, ceste su u očajnom stanju. No, za neke, rupe u asfaltu su – nedosanjani san iz jednostavnog razloga jer asfalt do njihovih kuća ne postoji!

Slučaj je to za velik dio stanovnika ulice Barbarića prilaz. Naime, asfaltirano je samo dio najbliži Ulici put sv. Jure, a cijeli ostatak je makadam. No ne bilo kakav makadam, pun je blata i rupa, a na jednom dijelu stoji višemetarska lokva duboka 10 do 20 centimetara i to uzduž cijelog puta.

Problem nije od jučer, svi apeli prema nadležnima nestaju kao u crnoj rupi. A rupa uništava automobile, prijeti sigurnosti pješaka. Kako nam kažu stanovnici ulice, sve zbog nesavjesnog susjeda.

– Ovo sam nazvao ‘bazen nasred puta’. Ovo je problem koji se ponavlja posljednja dva desetljeća. Cijelo susjedstvo je više puta prijavljivalo slučaj Gradu Splitu, no bilo kakvih rezultata nema. Čak smo i policiju više puta zvali jer znamo da to “jezero” ne nastaje prirodnim putem. U Splitu su nam rekli da se sami dogovorimo, a isto su nam govorili i u Mjesnom odboru Žrnovnica – govori ogorčeni stanovnik ove ulice.– Dvaput su nam poslali kamion, bager i put su malo popunili. I to je sve! Dakle Cestar je reagirao valjkom jednom u 20 godina, to je trajalo mjesec dana i ponovno po starom – govori njegov susjed.

Žrnovčani ne mogu shvatiti da se kroz 30 godina nitko nije uhvatio riješiti ovih par stotina metara puta.– Sami smo, ostavljeni i zaboravljeni. Uredno plaćamo poreze i prireze, a što dobijemo za uzvrat? Što smo mi, građani drugog reda? – govore ljutiti stanovnici ulice koji pozivaju sve kandidate za gradonačelnika Splita da dođu u Žrnovnicu vidjeti ovu sramotu.

Moja reakcija na članak je...
Vau
4
Haha
1
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
1
Grrr
16
Molim?
3

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime