Članovi HGSS-a održali pokaznu vježbu za vrtićku djecu

Na kraju pokazne vježbe djeca su uz članove HGSS-a pregledavali opremu i imali priliku spuštati se i osjetiti djelić adrenalina

Grad Sinj već sedam godina ima Ispostavu HGSS-a. Osim njihove primarne zadaće, a to je spašavanje iz neurbanih područja, preventivno djeluje na sigurnosti ljudi i zaštite okoliša.


Tako je ove subote održana pokazna vježba za djecu predškolskog uzrasta u vrtiću Čarobni pianino. Ciljevi ove vježbe i programa koji je pokazan je da djeca osim pokazne vježbe nauče kako u slučaju bilo koje ugroze mogu nazvati dežurni telefon 112 na kojeg mogu dobiti sve žurne službe koje su spremne za pomoć i spašavanje.

– Članovi HGSS-a održali su pokaznu vježbu u našem vrtiću, gdje su prezentirali spašavanje sa stijene i potražnju vježbu sa psom. Odaziv roditelja i djece bio je jako dobar. S ovim smo dijelom završili naše planirane posjete,a odličnoj suradnji nadamo se i dogodine. Zahvaljujemo se svima koji su sudjelovali u svim našim aktivnostima koje sam do sada odradili .-rekla je odgajatejica Vesna Munivrana.

Bez obzira što su to djeca predškolskog uzrasta, osim velike zainteresiranosti za atraktivnu vježbu koja im je prezentirana, pokazali su i veliku dozu kolegijalnosti, kao i zanimljivih pitanja, pod budnim okom svojih odgojiteljica, a na čiju je inicijativu ovaj lijepi događaj i održan.

Na kraju pokazne vježbe djeca su uz članove HGSS-a pregledavali opremu i imali priliku spuštati se i osjetiti djelić adrenalina!


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0