ČISTKA U SDP-U Izbačen Željko Sabo, raspuštena najveća gradska organizacija

Izbačen je s popriličnim brojem glasova


Kako doznajmo iz izvora SDP-a,  iz stranke je izbačen Željko Sabo sa čak 70 glasova za, osam protiv i četiri suzdražana.


Također, raspuštena je najveća gradska organizacija.

Nakon višesatnog čekanja izjava na Iblerovom trgu pred novinare su u 16 sati izašli predsjednik SDP-a Peđa Grbin i Marija Lugarić.

Lugarić je kazala kako je odaziv na sjednicu bio jako dobar te da se raspravljalo o četiri točke dnevnog reda, među kojima i donošenje odluke o raspuštanju tijela gradske organizacije Grada Zagreba. Odluka je donešena s 65 glasova za i 15 protiv.

Potvrđivanje odluke o isključivanju Željka Sabe je bila posljenja točka te odluka Predsjedništva potvrđena sa 70 glasova za, osam protiv i četiri suzdržana.

– Odluke svakako nisu bile lake, ali su bile nužne. Gradska organizacija SDP-a nije funkcionirala. Donijeli smo je kako bi gradili bolji SDP. Pred nama su izuzetno važni lokalni izbori na kojima Milanu Bandiću nakon 20 godina treba reći dosta. Sabu smo morali isključiti iz SDP-a i odluka je donijeta jer se zalažemo za vrijednosti socijaldemokracije i za borbu prava. Politička je odgovornost daleko šira od kaznene – poručio je Grbin, javlja Dnevnik.hr.– Ako želimo očistiti Hrvatsku od korupcije onda moramo krenuti od sebe – kaže Grbin.

 Moja reakcija na članak je...
Vau
12
Haha
5
Hagić
2
Hmmm
1
Plač
1
Grrr
2
Molim?
2

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime