“Cima ljubavi” ujedinjuje pomorce diljem svijeta u predivnoj akciji povodom Adventa u Splitu

U trenucima kada smo fizički udaljeni i potreseni događajima diljem Lijepe Naše, ljubav i povezanost s najmilijima potrebnija nam je no ikada.Upravo zato, ovogodišnji splitski Advent u organizaciji Turističke zajednice grada Splita i Facebook stranica Modri kavez udružili su se u akciji “Cima ljubavi” kako bi potakli sve splitske pomorce, kao i sve one koji ove blagdane ne provode u krugu obitelji da postanu dijelom blagdana u svojemu gradu.

Budući da oni najbolje od svih razumiju što znači pojam distance i nedostajanja, pozvani su znacima ljubavi i pažnje pokazati da ta najsnažnija emocija, ljubav, nije uvijek u fizičkom dodiru, a dosad je, u sklopu akcije, prikupljena nekolicina zaista dirljivih video sadržaja.

Jedan od najemotivnijih videa zasigurno je onaj u kojemu sin nestrpljivo dočekuje svojeg oca po povratku s duge plovidbe. Emocije u zagrljaju su neopisive i sigurno će vas razniježiti.

Najbolji božićni dar 😍

U sklopu akcije “Cima ljubavi” stigao je predivni video ponosnog tate pomorca, a veselimo se…

Objavljuje Visit SplitNedjelja, 20. prosinca 2020.

Cilj akcije „Cima ljubavi“ jest dokazati da smo zahvaljujući toj emociji u izazovnim trenucima u srcima jedni drugima bliži no ikada. Svi oni koji ovih blagdana neće biti kod kuće sa svojim obiteljima zbog, bilo privatnih ili poslovnih okolnosti, pozvani su u svoj rodni grad Split slati video materijale ili fotografije s blagdanskim porukama za svoje sugrađane u kojima objašnjavaju kako se nose s udaljenošću za vrijeme blagdana te što bi radili da su kod kuće. Ovako možemo zajedno pokazati da ljubav spaja ljude ne samo u različitim gradovima, već i na različitim dijelovima svijeta, morima i oceanima. Upravo je s jednoga takvog udaljenog mjesta i pomorac Duje poslao poruku i božićnu fotografiju.

“Cimi ljubavi” priključio se i Duje, uz jednostavno objašnjenje u kojem je sve rekao: “Iako na kruzeru na kojem radim…

Objavljuje Visit SplitSrijeda, 23. prosinca 2020.

 

Pristigli materijali objavljivat će se do kraja blagdanskoga razdoblja u siječnju na Facebook stranici Adventa u Splitu, kao i na stranici Modri kavez, namijenjenoj upravo razmjeni iskustva, doživljaja i emocija koje povezuju sve pomorce i zaljubljenike u more i brodove, a koja je u ovoj situaciji idealna da poveže sve one koji u božićno vrijeme nisu sa svojim najdražima. Ovom akcijom, putem svih primljenih videomaterijala, i slogan “Ljubav nas spaja” poprima sasvim novu i bitno veću dimenziju, jer se na najbolji način pokazuje kako udaljenost samo povećava ljubav tei da smo upravo zbog nje, u srcima, bliži no ikada.

Svoje video materijale ili fotografije s iskrenim opisima možete slati na e-mail modrikavez@gmail.com, u inbox Facebook stranice Modri kavez, kao i u inbox Facebook stranice Visit Split. Neka Split ove godine bude centar svita iz kojeg se šire poruke ljubavi, a isto tako, u njega i dolaze sa svih strana svijeta.

Koncept Adventa u Splitu baziran je na četiri adventske svijeće kao simbolima predbožićnog vremena. Prva je svijeća nade, zatim slijede mir i radost, a posljednja svijeća simbolizira ljubav, koja je glavna vodilja ovoga adventa. Ljubav spaja ljude na različitim dijelovima svijeta, pomoću nje nadilazimo sve izazove, iskazujemo ju brigom za druge i za sebe, a u ovoj godini to se posebno odnosi na brigu o drugima i sebi, kako bismo već sljedeće božićne blagdane dočekali zajedno.

Moja reakcija na članak je...
Vau
5
Haha
0
Hagić
1
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime