Cijeli kanjon Cetine je jedna velika čarolija, no na ovaj prizor nitko ne može ostati ravnodušan

Zelenilo Radmanovih mlinica, Omiška Dinara i Poljička planina, Omiš, Brač, Jadransko more... prizor je koji ne ostavlja ravnodušnim nikoga...

Od prvog trenutka kad zakoračite na područje kanjona Cetine vaš se pogled neće moći zaustaviti samo na jednoj od ljepota kojima obiluje ovo mjesto.


Zelena, plava i bijela boja međusobno se nadopunjuju i neprimjetno izmjenjuju, čineći taj spoj stijene, vegetacije, vode i neba nestvarnim i prekrasnim. Rijeka Cetina na svojem je putu od 104 kilometra „odlučila” baš svoje ušće u more učiniti izrazitim geomorfološkim fenomenom te izdubiti i do 300 m visok kanjon u vapnenačkoj podlozi između planina Mosora i Omiške Dinare.

Upravo kanjon na samom ušću Cetine krije jedan od najljepših pogleda u Dalmaciji. Zelenilo Radmanovih mlinica, Omiška Dinara i Poljička planina, Omiš, Brač, Jadransko more… prizor je koji ne ostavlja ravnodušnim nikoga.

A ravnodušan nije ostao ni poznati zadarski landscape fotograf Aleksandar Gospić koji je posljednjih dana napravio biciklistički krug oko Mosora.

Jedna od postaja bila mu je cesta iznad Zakučca, a stigao je u pravi trenutak kada se istočnije premještao grmljavinski oblak prema moru….


Moja reakcija na članak je...
Vau
53
Haha
0
Hagić
3
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
1
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime