Koncertom Milanskog kvarteta saksofona u četvrtak navečer nastavio se 11. MAGfestival. Talijanski saksofonisti svježinom i opipljivom energijom izvodili su uigrana djela repertoara koje je vjerna publika MAGfestivala nakon svake skladbe pozdravila dugotrajnim pljeskom i pozivala kvartet na bis.

Milanski kvartet saksofona naglasio je kako im je nastup na 11. MAGfestivalu bio prvi nastup u Splitu i Gotičkoj dvorani Muzeja grada Splita te su izrazili zahvalu organizatorima festivala na visokoj razini organizacije unatoč epidemiološkoj situaciji. Koncert Milanskog kvarteta saksofona realiziran je u suradnji Udruge MAGS s MiBACT (Ministero per i Beni e le Attività Culturali) i SIAE (Società Italiana degli Autori ed Editori), u sklopu projekta “Per Chi Crea”.

Večeras, u petak u 19.30, slijedi koncert Splitskog gitarističkog kvarteta povodom desete obljetnice aktivnog djelovanja. Splitskoj publici drag i poznat kvartet u sastavu nagrađivanih splitskih gitarista i studenata splitskih glazbeni škola i Umjetničke akademije (Kajo Milišić, Josip Dragnić, Goran Cetinić Koća i Martin Andrijašević) za večerašnji koncert priprema zanimljiv repertoar koji je, osim djela Claudea Debussyja, Antonína Dvořáka i Celsa Machada, sastavljen i od splitskih skladatelj: Vlado Sunko, Gordan Tudor i Ivan Božičević.

Kvartet je ostvario zavidnu međunarodnu koncertnu aktivnost održavajući koncerte na festivalima diljem Europe u: Njemačkoj, Luksemburgu, Španjolskoj, Bugarskoj, Sloveniji i Italiji.

Dobitnik je nagrade „Zlatni akvarel“ za doprinos glazbenoj sceni grada Splita koju dodjeljuju Hrvatska glazbena unija i Grad Split, te nagrade „Osmijeh Biokova“ za najbolji koncert klasične glazbe održan u okviru festivala Makarsko kulturno ljeto 2015. godine. Izvedbe Splitskog gitarističkog kvartet više puta su emitirani u radijskom eteru u programu Hrvatskog radija Prvi program, Treći program, Glas Hrvatske, u emisijama HR – Radio Splita te u programu RT Slovenije Treći program.

Također, snimka koncerta „Večer hrvatskih skladatelja“ kojeg je Kvartet održao u rujnu 2019. u okviru proteklog MAGfestivala, emitirana je na prvom programu HR radija u ciklusu „Koncert na Prvom“.

Koncert u Vestibulu besplatan je za sve posjetitelje i poklon je splitskoj publici.

***
Sukladno općim protuepidemijskim mjerama u cilju sigurnosti i zdravlja svih posjetitelja, iz organizacije poručuju:

– Na koncerte treba doći pola sata ranije da se svima pri ulasku izmjeri temperatura i da publika može ući na vrijeme uz preporučeni razmak.

– Preporučuje se ponijeti vlastitu zaštitnu masku, a po potrebi će posjetitelji moći dobiti masku i na ulazu.

– U slučaju otkazivanja koncerta, novac će biti vraćen.

MAGfestival prvi je splitski festival komorne glazbe koji nudi spoj glazbenog i likovnog doživljaja. Naime, MAGfestival održava se u gotičkoj dvorani Muzeja grada Splita, jedinstvenoj takve vrste u Hrvatskoj, a posjetitelji festivala kupnjom ulaznice dobivaju mogućnost posjeta Muzeju grada Splita i stalnom postavu Galerije Emanuela Vidovića. Tijekom prvih deset godina na MAG festivalu nastupilo je više od 300 hrvatskih i inozemnih glazbenika, a koncerti su privukli preko 8000 posjetitelja.

Ove se godine održava pet koncerata. Cijena pojedinačne ulaznice za svaku koncertnu večer 40 kn. Ulaznice se kupuju na recepciji Muzeja grada Splita.

Više informacija dostupno je na službenoj stranici festivala magfestivalsplit.com te na službenoj stranici Udruge www.udrugamag.com.

Službeni promo video festivala može se vidjeti ovdje.

PREOSTALI PROGRAM:

5. večer, subota 05. rujna u 20 h, Muzej grada Splita
Trio Laurus
Publici će se po prvi put predstaviti novoosnovani Trio Laurus u sastavu: Metod Sironić (flauta), Giovanni Genovese (violončelo) i Jelena Tihomirović (klavir). Izvest će Tria za flautu, violončelo i klavir Carl Marie von Weber i Felixa Mendelssohna.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime