Close Menu
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
Facebook Instagram YouTube WhatsApp
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter) RSS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS

Četvero stipendista pohađat će ugledna kulinarska učilišta: Mladi kulinarski talenti iz Zagreba, Makarske, Splita i s Brača dobitnici su stipendija Raise the Bar

Dobitnike stipendija odabrali su idejni začetnik projekta Raise the Bar Filip Verbanac, chefovi Igor Gudac, Marko Gajski, Bruno Vokal i Hrvoje Kroflin te slastičarka Tea Mamut
D.D. / Foto: Darko Tomaš / CROPIX19. travnja 2024. 10:03
Podijeli
Facebook Twitter Telegram WhatsApp E-mail adresa

Slastičarke Kate Svaguša iz Makarske i Rea Gabriela Vrsalović s Brača te chefovi Antonio Banovac iz Splita i Jela Šaban iz Zagreba dobitnici su kulinarskih stipendija koje u sklopu projekta Raise the Bar dodjeljuje Coca-Cola HBC Adria. Zahvaljujući stipendijama koje su im dodijeljene u četvrtak 18. travnja, na predstavljanju vodiča Gault&Millau, svoje profesionalno usavršavanje nastavit će na renomiranim svjetskim učilištima, kao što su Le Cordon Bleu Istanbul, École Ducasse i ALMA - La Scuola Internazionale di Cucina Italiana.

„Projekt Raise the Bar mladim je profesionalcima omogućio dodatno usavršavanje, koje im je pomoglo da karijeru nastave u željenome smjeru, a sve s ciljem da zajedno doprinesemo kvaliteti ugostiteljstva i turizma. Ponosni smo na sve mlade ljude koji su tijekom pet godina u tome pomogli – 66 barmena, konobara i barista koji su završili Akademiju, 18 stipendista i više od 2.300 učenika završnih razreda srednjih škola s ugostiteljskim i turističkim usmjerenjima“, istaknuo je Filip Grljević, marketing menadžer za kanal neposredne konzumacije u Coca-Coli HBC Adria i voditelj projekta Raise the Bar.

Dobitnike stipendija odabrali su idejni začetnik projekta Raise the Bar Filip Verbanac, chefovi Igor Gudac, Marko Gajski, Bruno Vokal i Hrvoje Kroflin te slastičarka Tea Mamut. Tehničkom testiranju pristupilo je osam finalista, a žiri je ocjenjivao njihove ideje i izvedbu jela, prezentaciju, okus te motivaciju i ambiciju. Uz visoke ocjene u svim kategorijama, Kate, Rea Gabriela, Antonio i Jela dobili su najviše moguće ocjene u kategorijama motivacije i ambicije.

Zagreb  18 04 2024   Dodijeljene su mnogobrojne nagrade i stipendije Raise the Bar  na Gault Millau veceri u hotelu Esplanade

Kate Svaguša (26), koja je dio slastičarskog tima bračkog hotela Lemongarden, još 2022. godine bila je među finalistima za stipendiju, a ove je godine pokazala značajan napredak te je ostvarila najbolji ukupni rezultat. Premda je tek završila srednju školu, Rea Gabriela (19) već se može pohvaliti iskustvom u slastičarnicama O'š kolač i Meet Mia, a na tehničkome testiranju dobila je najbolje ocjene za prezentaciju. Chefovi Antonio Banovac (22) i Jela Šaban (20) istaknuli su se dobivši najviše ocjene za okus jela koje su pripremali.

U suradnji s timom projekta Raise the Bar, Kate, Rea Gabriela, Antonio i Jela odabrat će učilišta koja će pohađati kako bi edukacija bila usklađena s njihovim trenutnim znanjem te željenim područjem usavršavanja.

Uz Stipendije, projekt Raise the Bar obuhvaća Akademiju za barmene, konobare i bariste te program Raise the Bar Youth za učenike završnih razreda srednjih škola s ugostiteljskim i turističkim usmjerenjima, a više informacija o projektu možete pronaći na mrežnoj stranici raisethebaradria.com.

Moja reakcija na članak je...
Ljubav
0
Haha
0
Nice
0
What?
0
Laž
0
Sad
0
Mad
0
Facebook Twitter Whatsapp Telegram
NAJNOVIJE VIJESTI
Sveti Nikola stiže u Podstranu: Blagdansko druženje za djecu ove subote na Portu
2
min
Sveti Nikola stiže u Podstranu: Blagdansko druženje za djecu ove subote na Portu
Čudo od djeteta: Trogodišnjak dobio službeni FIDE rejting
16
min
Čudo od djeteta: Trogodišnjak dobio službeni FIDE rejting
Na posljednji počinak ispraćen Mirko Perković Poky
36
min
Na posljednji počinak ispraćen Mirko Perković Poky
Ususret blagdanu Svetog Nikole, na komiškoj rivi spremaju se tradicionalne viške gastro delicije
51
min
Ususret blagdanu Svetog Nikole, na komiškoj rivi spremaju se tradicionalne viške gastro delicije
Sutra se igra utakmica visokog rizika, policija izdala niz upozorenja - evo kako se navijači Hajduka moraju ponašati
1
sat
Sutra se igra utakmica visokog rizika, policija izdala niz upozorenja - evo kako se navijači Hajduka moraju ponašati
NAJČITANIJE VIJESTI
  • Radujte se, narodi. Gotovo je s kišom, sljedećih deset dana bez hladnoće, bez oborina, bez vjetra
    Radujte se, narodi. Gotovo je s kišom, sljedećih deset dana bez hladnoće, bez oborina, bez vjetra
    5. prosinca 2025. 01:34
  • Sin političarke iz Dalmacije pretukao oca, htio je da mu prepiše dio kuće
    Sin političarke iz Dalmacije pretukao oca, htio je da mu prepiše dio kuće
    5. prosinca 2025. 14:19
  • Ovo je presudno za buću brzu cestu prema Omišu: Osigurana sredstva za dovršetak ključne dionice brze ceste Mravince–TTTS
    Ovo je presudno za buću brzu cestu prema Omišu: Osigurana sredstva za dovršetak ključne dionice brze ceste Mravince–TTTS
    5. prosinca 2025. 01:49
  • 'Procurila' nezgodna fotografija suca za derbi Hajduk-Dinamo: Navijači zabrinuti zbog moguće pristranosti
    'Procurila' nezgodna fotografija suca za derbi Hajduk-Dinamo: Navijači zabrinuti zbog moguće pristranosti
    4. prosinca 2025. 18:31
  • Anka Đikić o ozlijeđenom policajcu: "Spasio me od prijetnji, i toj osobi je htio pomoći"
    Anka Đikić o ozlijeđenom policajcu: "Spasio me od prijetnji, i toj osobi je htio pomoći"
    4. prosinca 2025. 21:16
DD Marketing 300x250
DALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter)
  • Uvjeti korištenja
  • Pravila o privatnosti
  • Prodaja i marketing
  • Impressum
  • Kontakt stranica
  • Cjenik
© 2025 Dalmacija danas. Sva prava pridržana.

Upišite što tražite i kliknite na tipku Enter za početak pretrage. Kliknite tipku Esc za prekid.