Četiri ponovljena izdanja našeg najprevođenijeg autora Mira Gavrana

Ova četiri izdanja već dugi niz godina pred mlade čitatelje donose duhovite, zabavne i neobične priče koje usađuju prave vrijednosti i važne životne poruke


Domaća književna scena u znaku je našeg autora Mira Gavrana koji se može pohvaliti da je postao vlasnikom sa čak četiri nova ponovljena izdanja. Riječ je o 17. izdanju romana “Zaljubljen do ušiju”, 15. izdanju romana “Kako je tata osvojio mamu”, 14. izdanju “Svašta u mojoj glavi” te 3. izdanju romana “Ljeto za pamćenje”.


Ova četiri izdanja već dugi niz godina pred mlade čitatelje donose duhovite, zabavne i neobične priče koje usađuju prave vrijednosti i važne životne poruke.

– Istinski sam se obradovao što je u ovim teškim vremenima moj stalni nakladnik Mozaik knjiga objavila čak četiri ponovljena izdanja mojih dječjih romana. Veseli me spoznaja da se mladi čitatelji vole družiti s mojim knjigama proteklih desetljeća, baš kao što mene veseli pisati za njih, pa je i s ovim izdanjima razvidno da ta naša uzajamna ljubav ne posustaje.

Mišljenja sam da je od iznimne važnosti da mladi čitatelji u prvim susretima sa književnošću dobiju u ruke tekstove koji su bliski njihovu senzibilitetu, natopljene humorom i emocijama, a opet životne i uvjerljive. Obrađujući teme ljubavi i prijateljstva, a nerijetko i složenih obiteljskih odnosa, nastojao sam se približiti mojim mladim čitateljima, te im poslati neizravno edukativne poruke koje afirmiraju pozitivan odnos prema životu – poručio je Miro Gavran.

Foto: Joško Jaman

Djela su mu prevedena na više od 40 jezika. Njegove knjige su imale preko 250 izdanja u zemlji i inozemstvu. Po njegovim dramama i komedijama nastalo je više od 400 kazališnih premijera diljem svijeta, a vidjelo ih je više od četiri milijuna ljudi.

Usto, 2016. godine nominiran je za nagradu “Hans Christian Andersen”, najveću svjetsku nagradu za dječju književnost te tako ušao u društvo ponajboljih svjetskih pisaca dječje književnosti. Vjerojatno je jedini živući pisac na svijetu kome su u čak pet zemalja organizirali festival njemu posvećen, pod nazivom GavranFest, prvo u Slovačkoj od 2003. godine , a potom u Poljskoj, Češkoj, Njemačkoj i Srbiji.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime