Četiri i pol godine zatvora jer je pijan vozio dvostruko brže od dozvoljenog i ubio ženu

Mladić je vozio 103 km/h na sat na mjestu gdje je ograničenje 50 km/h, pritom značajno alkoholiziran


Zbog teške prometne nesreće u kojoj je poginula žena, na četiri i pol godine zatvora osuđen je Jure Vlastelica (27). Upravljao je Renault Lagunom 29. travnja ove godine kada je pola sata iza ponoći u Trilju prešao u suprotni prometni trak te frontalno udario u Renault Megane kojeg je vozila Marija Lišnić. Nesretna žena je na mjestu preminula.


Kako je utvrđeno tijekom suđenja, mladić je vozio 103 km/h na sat na mjestu gdje je ograničenje 50 km/h, pritom značajno alkoholiziran – izmjerena mu je koncentracija alkohola od 2,23 g/kg! Osim zatvorske kazne dobio je i osam godina zabrane upravljanja svim kategorijama vozila.

Priznao je krivnju, izrazio kajanje, no ne sjeća se kako je došlo do nesreće. Slavio je poziv na liječnički pregled za pristupanje HV-u, ali detalja prometne nesreće se nije prisjetio. Tijekom istrage je izjavio kako je te večeri popio tri litre vina i pet, šest gemišta. Pri odluci o visini sankcije vodilo se računa o otegotnim okolnostima – izrazito grubo kršenje propisa, alkoholiziranost, činjenica da je suprug žrtve zainteresiran za kazneni progon – ali i olakotnoj, da do sada nije osuđivan niti za prometni prekršaj.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
1
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime