Česi će od proljeća vlakom u Dalmaciju: RegioJet povezat će Prag s Hrvatskom, uključujući Split!

Jednosmjerna karta u vagonu sa sjedalom iznosit će oko 22 eura, dok će karta za vožnju u vagonu sa ležajima iznositi oko 30 eura.


Hrvatska turistička zajednica izvjestila je o novoj međunarodnoj željezničkoj liniji iz prijateljske europske zemlje s Hrvatskom.


Nakon odličnih prošlogodišnjih rezultata i velikog broja prevezenih putnika, najveći srednjoeuropski privatni željeznički prijevoznik RegioJet iz Češke i ove godine uvodi liniju za Hrvatsku.

Prva vožnja planirana je za petak, 28. svibnja 2021. godine, a prometovat će na novoj relaciji Prag – Brno – Bratislava – Budimpešta – Zagreb – Rijeka ili Split. Brojnim ćeputnicima biti dostupna i druga hrvatska odredišta jer će sa željezničkog kolodvora u Rijeci, Splitu i Gračacu prometovati posebne autobusne linije, koje će povezivati sve glavne odmorišne destinacije na hrvatskoj obali, od Istre do Dubrovnika.

Atraktivne cijene

–  Vrlo smo zadovoljni nastavkom odlične suradnje Hrvatske turističke zajednice i RegioJeta koji će i ove godine prometovati prema Hrvatskoj. Velik interes Čeha za nove linije iz Praga, Brna i Bratislave za Hrvatsku već je iskazan kroz prve predbilježbe – izjavio je Dubravko Miholić, direktor Predstavništva HTZ-a za Češku i Slovačku.

RegioJet je već započeo s predbilježbama karata po atraktivnim cijenama, dok se početak prodaje očekuje sredinom veljače. Jednosmjerna karta u vagonu sa sjedalom iznosit će oko 22 eura, dok će karta za vožnju u vagonu sa ležajima iznositi oko 30 eura.

Besplatan doručaj, Wi-fi, prijevoz bicikla…

Dodajmo i to kako će linija tijekom lipnja i rujna prometovati tri puta tjedno, dok će u srpnju i kolovozu linija prometovati svaki dan.Putnicima u vlaku bit će dostupne sve usluge RegioJeta, uključujući besplatan doručak u cijeni karte, internetsku vezu, mogućnost rezervacije cijelog odjeljka s ležajevima za četiri osobe po cijeni za tri osobe, prijevoz bicikla i drugo.

–  Veseli nas što već sada imamo priliku predstaviti svoje linije prema Hrvatskoj i tako brojne putnike poticati na pozitivno mišljenje vezano za putovanja i boravak u omiljenim hrvatskim destinacijama – izjavio je vlasnik RegioJeta Radim Jančura, dodavši kako bi kapacitet vlakovatrebao dosegnuti 650 putnika u 15 vagona.Moja reakcija na članak je...
Vau
43
Haha
4
Hagić
6
Hmmm
1
Plač
0
Grrr
1
Molim?
3

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime