U srijedu navečer održana je jubilarna, deseta smotra klapa u Žrnovnici. Slavljeničko izdanje smotre, koje se kao i prethodnih pet godina održalo u prekrasnom ambijentu Seoskog gospodarstva Antoničin mlin, privuklo je nekoliko stotina obožavatelja klapske pisme.

Udruga Žrvanj još se jednom pokazala kao besprijekoran organizatora te su publici u Žrnovnici predstavili osam klapa. Žrnovačka noć uz žubor rijeke Žrnovnice, sve uz više stoljeća staru mlinicu, bili su prekrasna kulisa klapskog spektakla.

Udruga Žrvanj i prijatelji

Smotru su otvorili domaćini, klapa Sveti Florijan, koja je počela s obilježavanjem 10. obljetnice svog osnutka i koja je pokrenula Smotru klapa. Nastupili su još Rikordo iz Blata na Korčuli, Rebatajica iz Splita, Sinj, Kampaneli iz Donjih Kaštela, Pasika iz Kostanja, Praska iz Podstrane i Neverin i Kaštel Lukšića.

Cijelu smotru možete pogledati OVDJE.

Poslastica večer bilo je miješanje klapa gdje su se oformire dvije potpuno izmiješane klape od članica i članova svih klapa, te su se publici bez ikakve pripreme predstavile novooformljene klape Perun i Mosor. Perun je otpjevao “Sveti Ivane od moga Trogira“; a Mosor “Pismo moja” te je zbog dužine trajanja pljeska odnio pobjedu. Nagrade su bile originalne – sadnice masline i brašno mljeveno u vodenoj mlinici.

Na kraju je nastup održala legendarna klapa Sinj što je bila točna na “i” čarobne žrnovačke klapske večeri.

Organizatori su se zahvalili svima koji su omogućili ovogodišnje izdanje Smotre klapa te su već najavili velika iznenađenja za 2020. godinu. Dio atmosfere pogledajte u fotogaleriji.

Voditeljica: Mariola Milardović Perić

Organizatori: Udruga Žrvanj 

Pokrovitelji: TZ Grada Splita, Splitsko-dalmatinska županija, 
HGU Split, Grad Split – Mjesni odbor Žrnovnica, 
Izletište Antoničin mlin, Slastičarnica Dolcemania Split

Medijski pokrovitelji: Portal Dalmacija Danas

Produkcija: Audio Domazet
Emitiranje: HR Split odložno


Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime