Carillo: Igrači su se za Istru pripremili sto posto!

"Moramo biti dosta organizirani da ih uspijemo probiti. Znamo da je jako teško, ali idemo odraditi to na najbolji način"

Nakon oproštaja od Europe, Hajduk se u potpunosti okreće domaćem prvenstvu. U nedjelju s početkom u 21 sat slijedi utakmica sedmog kola HNL-a, a “bijei” na Poljudu dočekuju momač Istre.


Dojmovi nakon Evertona još se nisu slegli, dalo se to zaključiti nakon današnje konferencija za novinare Hajdukovog trenera:

– Htio bih početi sa zahvalom publici na spektakularnom ugođaju, to nam je jako pomoglo. Analizirajući utakmicu s Evertonom dojam je da nismo imali sreće, bili smo bolji, imali više prilika, a oni su kaznili naše greške. Ali, ne samo na Poljudu, nego i u Engleskoj. Napravili smo dvije greške i u prvom susretu i primili dva gola. Moramo nastaviti ovako, Everton je završena priča, Europska liga također, imamo prvenstvo i Kup. Radit ćemo maksimalno da bi se odužili navijačima.

Nakon utakmice ste rekli da ste žalosni jer niste prošli. Kakav je danas osjećaj?

– Dali smo sve od sebe, pokazali smo mušku igru. I nakon primljenog gola. Idemo dalje prema Istri, htio bih da se borimo. Razmišljam kako iduće godine ući u Ligu prvaka.

U kakvom je stanju Stipica, razmišljate li o promjeni na vratima?


– Neće biti nikakvih promjena, moram vidjeti s trenerom golmana. Jedino što mogu reći da Tiho radi super profesionalno, donosimo zajedničke odluke. Zadovoljan sam i Ivom i Karlom. Kada je Dante primio gol, neki su ga kritizirali, ali nakon toga je obranio neka čuda, sjećam se udarca Rooneyja.

Ako Hajduk sutra dobije kazneni udarac, tko će ga izvesti?– Sve je riješeno, pričao sam s igračima, međusobno su se ispričali. Bio je dogovor da puca onaj tko se osjeća najbolje. Dobra stvar je što je više igrača htjelo šutirati. Said je promašio, mogao je i Erceg i netko treći. Sutra ako bude penal, bitno je da ga zabijemo.

Koliko vas je Everton fizički istrošio, hoće li biti promjena?

– Nema Futacsa, Ohandze i Hamze koji ima kartone. Jučer smo imali lagani trening, danas jedan ozbiljniji i bit ćemo pametniji. Fizički umor je prisutan, ali nadam se da će igrači to prebroditi. Vidjet ćemo danas iza treninga tko je spreman.

Nakon velikih dvoboja ponekad igrači teže prihvaćaju tzv. “male utakmice”?

– Igrači su se pripremili 100% za Istru. Oni ove godine više igraju defenzivno. Imaju napadača, Ukrajinca Matyazha, dosta je visok, on nam može stvarati probleme. Ostali su bez Miloša i Solomona. Moramo biti dosta organizirani da ih uspijemo probiti. Znamo da je jako teško, ali idemo odraditi to na najbolji način.

Jednom ste intervenirali kada su se Erceg i Futacs svađali oko penala. Zašto niste i u četvrtak vi presjekli i odredili izvođača?

– U tom momentu prošle sezone sam dao prednost Futacsu da postane najbolji strijelac lige. Kada je bio penal protiv Evertona bio sam okrenut leđima i nisam razmišljao tko će pucati, već sam razmišljao o promjenama i kako proći dalje. Isto sam radio i u Espanyolu, Gironi, Videotonu… Od sada bih mogao napraviti listu, ali uvijek će oko toga biti različitih mišljenja.

Vidite li u hrvatskoj reprezentaciji na njihovim pozicijama bolje igrače od Vlašića i Ercega?

– Ne bih volio glumiti izbornika budući da on sam donosi odluke koje su najbolje za Hrvatsku. Oba su igrača visoke kvalitete, oni su još donekle nezreli, mladi. Ali, ne samo oni, ima i drugih igrača koje bih volio vidjeti u reprezentaciji.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0