Branimir Čaleta, osumnjičen zbog ubojstva svoje trudne djevojke danas je pobjegao nakon suđenja na Županijskom sudu u Splitu. Policija je za njime pucala, a još uvijek je u tijeku potraga.

Sve policijske snage splitske policije u potjeri su za Branimirom Čaletom koji je danas nakon suđenja za ubojstvo trudne Ukrajinke pobjegao s lisicama na rukama, piše Dnevnik.hr.

Kako je rekao glasnogovornik Županijskog suda, pravosudnim je policajcima pobjegao prilikom ulaska u kombi, pri čemu su oni i zapucali.

Iz policije su priopćili da je u tijeku potraga za bjeguncem te mole građane da obavijeste policiju ako ga primijete.

Odjeven je u majicu kratkih rukava s plavo-bijelim prugama, traperice i tenisice. Visok je oko 180 centimetara i slabije je tjelesne građe. Policija moli građane da se jave na broj 192 ako imaju informacije o odbjeglom osumnjičeniku za ubojstvo.

– Pobjegao je muškarac koji se nalazio pod nadzorom pravosudnih policajaca. U ovom trenutku policija intenzivno traga za Branimirom Čaletom rođenim 1984. – rekla je glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske Antonela Lolić. Dodala je da je pronalazak Čalete primarna zadaća policije i da su na terenu sve raspoložive snage.
– Tražit ćemo ga sve dok ga ne dovedemo u zatvor – naglasila je.

Odvjetnik za bijeg saznao iz medija

– Za bijeg sam saznao iz medija, a okolnosti mi nisu poznate. Napustio sam zgradu suda i onda sam čuo da je pobjegao. Danas je održano iscrpno ročište koje je bilo i vrlo emotivno. Bilo je i suza i nervoze. Na ročištu su bili i obitelj žrtve i Branimirova rodbina, a tijekom rasprave se ispričao obitelji ubijene. Nadam se da će ga uskoro pronaći i vratiti na Bilice – poručio je odvjetnik Branimira Čalete.

Čaleti se danas sudilo za ubojstvo svoje djevojke Ganne Kitaeve, koja je bila u osmom mjesecu trudnoće. Tereti ga se da je u rujnu 2013. godine u jednom hostelu trudnicu zbog ljubomore izudarao tupim predmetom po licu, a zatim ju izudarao po glavi, smrskavši joj lubanju i lice. Preminulo je i nerođeno dijete.

 

 Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime