Nakon višesatnog sastanka novinarima se obratio Andrej Plenković. Otkrio je tko su novi ministri, a postoji i nekoliko rošada među aktualnim ministrima, javlja Index .

– Dogovorili smo popunjavanje vlade RH s novim ministrima, oni će biti sutra ujutro predstavljeni na odborima. Tijekom dana očekujem glasanje i da cijela vlada. Predrag Štromar (HNS) postaje potpredsjednik vlade i ministar graditeljstva. Blaženka Divjak (HNS) bit će ministrica znanosti, Davor Božinović (HDZ) ide na čelo MUP-a, Dražen Bošnjaković (HDZ) bit će ministar pravosuđa, Tomislav Ćorić (HDZ) preuzima ministarstvo zaštite okoliša. Marko Pavić (HDZ) postaje ministar rada i mirovinskog sustava. Ministar uprave bit će Lovro Kušćević (HDZ) – otkrio je Plenković.

Premijer nije želio otkriti koliko ruku u saboru ima. Kaže da ih ima dovoljno

– Imamo dovoljno, znate kolika je većina. Ako predlažete toliko ministara, onda imate ruke. Nebitno je tko će sve dignuti ruku, važno je da imamo većinu i da okončamo ovaj proces kako sam najavio. I da se Hrvatska okrene gospodarskom rastu i razvoju, vidjeli ste odluku o kreditiranju Agrokora, vidjeli ste novi zakon o nacionalnoj sigurnosti. Odgovornost HDZ-a je održati stabilnost i funkcioniranje institucija i okrenuti se boljitku svih ljudi – rekao je Plenković.

Iz vlade ispada ministar Pavo Barišić

– Zahvalio sam Barišiću na suradnji, hvala mu što se trudio, sve što je napravio, napravio je u najboljoj vjeri – rekao je Plenković.